Lokaal vakmanschap & natuurlijke materialen bij IKEA

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Bamboe, waterhyacint en zeegras… Dat klinkt exotisch niet? IKEA maakte er een prachtige collectie van: NIPPRIG. Een natuurlijke samenwerking tussen Zweedse design en vakmanschap uit Indonesië en Vietnam.

De IKEA designers waren tijdens het ontwerpproces in deze Aziatische landen. Ze haalden inspiratie uit de lokale technieken. Het resultaat is de limited edition NIPPRIG collectie. Producten van natuurlijke materialen, gemaakt door vakmensen uit Indonesië en Vietnam. Ronde vormen in natuurlijke kleuren, met zwarte, blauwe en groene accenten. En wist je dat de tas van zeegras dezelfde vorm heeft als die heerlijke grote blauwe IKEA FRAKTA tas?

Lees verder onder de advertentie

Deze producten hoef je niet zelf in elkaar te zetten. Maar om ze toch efficiënt te vervoeren zijn ze stapelbaar. De NIPPRIG collectie is niet langer verkrijgbaar, maar dat betekent gelukkig niet dat de makers nu werkloos zijn. De lokale bevolking werkt al langere tijd voor IKEA en zij maken ook producten uit het vaste assortiment.

IKEA wil dat hun collectie zowel voor de consument als voor de maker een positieve impact op het leven heeft. IKEA heeft daarom een regelement waar al hun leveranciers zich wereldwijd aan moeten houden. Hierin staan onder andere regels op het gebied van werkomstandigheden, werknemersrechten en milieu. Je leest hier meer over IKEA IWAY. De gebruikte materialen en het arbeidsproces worden niet door een onafhankelijke partij gecertificeerd.

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fotografie IKEA | Tekst www.lauraenjames.com