WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groene oase in Amsterdam: Wildernis

Amsterdam moet groener. Meer groen in huis, in je stadstuin, op het balkon en op je dak. En daarom is er nu Wildernis, een stadtuin- en kamerplantenwinkel in Amsterdam.

wildernis-amsterdam-stadstuin-kamerplanten-winkel-1 wildernis-amsterdam-stadstuin-kamerplanten-winkel-3 wildernis-amsterdam-stadstuin-kamerplanten-winkel-4Al jarenlang vriendinnen en allebei groene vingers. Zo simpel was het toen Mila en Emma besloten Wildernis op te richten. Emma werkte bij Natuurmonumenten en is interieurstylist en productontwerper. Mila was freelance journalist, copywriter en eindredacteur voor verschillende kranten en tijdschriften. En nu dus een winkel met een missie.

Bij Wildernis koop je alles om jouw omgeving groener te maken. Van biologische potgrond tot ambachtelijk handgesmeden tuingereedschap van de Wit. En er is ook genoeg keus als je geen tuin hebt, zoals plantenhangers in alle vormen en maten en botanische prints. Daarnaast kun je er een kop koffie of thee drinken met een stuk verse taart of quiche.

Nog geen groene vingers? Binnenkort staan er workshops en cursussen over planten, natuur en stadstuinieren op het programma. Voor binnen, zoals ‘Maak je eigen plantenhanger’ en ‘Boeketten maken’. En voor buiten ‘Creëer je eigen daktuin’ tot aan ‘Moestuinieren in potten en bakken’.

Wildernis
Bilderdijkstraat 165 F  Amsterdam
Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00
Zaterdag van 11:00 tot 17:00

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie Wildernis | Tekst www.lauraenjames.com

 

nog meer: bloggers