WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Drinken uit een diamant

Water wordt in de toekomst net zo kostbaar als diamant. Dat is het uitgangspunt van deze prachtige Rare waterkaraf, ontworpen door de 24-jarige Lara van der Lugt. Om mensen hier bewust van te maken, bedacht ze deze met de mond geblazen waterfles met bijpassende drinkglazen.

daimond-shaped-puik-art-beeldsteil-blog-3Lara is recent afgestudeerd als industrieel ontwerper. Voor de Rare waterkaraf en de Radiant glazen werkt ze samen met Puik Art. Dit collectief brengt ontwerpen van jonge Nederlandse designers op de markt en biedt hen een wereldwijd podium. De producten van Puik Art zijn vaak functioneel, verrassend én innovatief. Zo ook de collectie van Lara.

De karaf en drinkglazen worden gemaakt door een Chinese glasfabrikant. Ze worden met de mond geblazen in een mal. Een bijzondere techniek, zodat de strakke lijnen gevormd kunnen worden. Om de ‘diamanten’ ook schittering te geven, zijn ze gemaakt van kristalglas.

Je koopt de waterkaraf en waterglazen in de webshop van vtwonen of bij Puik Art.

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie Wendy van Woudenberg van Beeldsteil | Tekst www.lauraenjames.com

 

nog meer: bloggers