kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Restaurant Logisch – biologisch restaurant in Den Haag

We eten steeds bewuster en daarbij horen lokale producten. Een restaurant waar biologische producten uit de regio op de kaart staan, dat klinkt dus heel logisch. Bij restaurant Logisch is dat het ook echt. Ik heb er al een aantal keer met smaak gedineerd. Je kunt er ook lunchen, goed te combineren met een dag winkelen in Den Haag.

restaurant Logisch den haag krijttekening vos op muurrestaurant logisch den haagLogisch – Biologisch restaurant in Den Haag

Restaurant Logisch is een samenwerking tussen chefkok Johan Wigleven en restaurantmanager Rutger Westerman. In 2012 openden ze hun deuren. Het werken met biologische producten maakt koken extra leuk, aldus Johan: ‘De smaak is authentieker en veel producten komen direct uit de regio.’ De kaart wordt ook aangepast aan het seizoen. Zo kun je nu bijvoorbeeld reepaté met een cruesli van kastanjes en cranberry compote bestellen. Eet je liever geen vlees? Er is ook altijd een vegetarische special van de dag.

Niet alleen het eten is heerlijk, ook het interieur mag er zijn. Op de muur zie je het logo van Logisch in zelfonderhoudend mos. En oud hout heeft een nieuw leven gekregen in de bar. Zelf een kijkje nemen? Je vindt restaurant Logisch op loopafstand van het Centraal Station en de binnenstad: Maliestraat 9 in Den Haag. Ze zijn geopend van dinsdag tot en vrijdag van 12:00 tot 15:00 voor lunch. Diner van 18 tot 22:00. Zaterdag vanaf 18:00 uur voor diner en een drankje.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie Logisch | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers