WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzame glazen vazen uit Egypte

Ken jij Souraya van de blog Binti Home al? Drie redenen om haar blog nu te gaan volgen: 1. Ze blogt over inspirerende interieurs in een prachtig warm kleurenpalet. 2. Ze won de vtwonen Meet the Blogger award. 3. Ze verkoopt haar eigen prachtige collectie met interieuraccessoires.

Mondgeblazen duurzame glazen vazen uit Caïro door Binti Home | vtwonen.nl Mondgeblazen duurzame glazen vazen uit Caïro door Binti Home | vtwonen.nlSouraya vertrok vorig jaar 2,5 maand naar Egypte. Back naar haar roots. In eerste instantie maakte ze de reis om haar eigen kelims verder te ontwikkelen. Maar verrast door de lokale producten en ambachten, kwam ze terug met veel meer ideeën.

Duurzame glazen vazen

Te beginnen met de duurzame glazen vazen met de naam Olla. Genoemd naar de Olla karaf, die gemaakt wordt van aardewerk. Al in de tijd van de farao’s werd hier water uit gedronken. En op het Egyptische platteland wordt deze nog dagelijks gebruikt. Souraya heeft deze traditionele vorm vertaald naar een nieuw design.

De Olla vaas wordt gemaakt van gerecycled glas, door glasblazers in oud Caïro. Bij hergebruikt glas is er een beperkt kleurenpalet, waarbij Souraya koos voor transparant, grijs, turquoise en een warme terrakleur. Er zijn 4 modellen gemaakt, met en zonder oor en ook een kleiner exemplaar. Zo kun je zelf een mooie compositie samenstellen, gevarieerd in kleur en vorm.

De makers van de duurzame Olla vaas werken vaak al tientallen jaren als glasblazer. Hun beroep gaat over van generatie op generatie. Souraya betaalt hen een eerlijke prijs voor hun werk. Mede omdat ze direct met hen samenwerkt en er dus geen tussenpersoon betrokken is. In de toekomst gaat ze ook met hen aan de slag om hun veiligheid te verbeteren. En deze vazen zijn het begin. Souraya heeft ook mooie plannen met lokale wevers. Hou haar in de gaten!

Op Souraya’s blog Binti home kun je meer lezen over de Olla vaas en ‘m ook meteen bestellen.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: beeldmateriaal Binti home | tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers