WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzame Acapulco stoel voor kinderen

Designklassiekers, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom vullen wij ons kringloopinterieur af en toe aan met een design-icoon. Zo wiegde ik James als baby in slaap in een Kartell Comback schommelstoel en staan er vintage donkergroene Eames DSW-stoelen rond de eettafel. En sinds kort heeft James z’n eigen kroonstuk: de Acapulco stoel, een klassieker uit de jaren ’50.

Acapulco Chair Fair Furniture voor kinderenAcapulco Chair Fair Furniture voor kinderenAcapulco Chair Fair Furniture voor kinderenDe Acapulco Chair

Deze designklassieker is vernoemd naar de Mexicaanse stad Acapulco. Een echte jetset bestemming in de jaren ’50, zo vierden Jacky en John Kennedy hier hun honeymoon. Het ontwerp is geïnspireerd op traditionele Maya knooptechnieken, maar dan in een modern jasje. De stoelen worden nog steeds gemaakt. Pluspunt: Fair Furniture doet dat op een duurzame manier. Het frame is van staal en wordt matzwart afgewerkt. De zitting wordt geknoopt van gerecycled PVC, vrij van ftalaten en zware metalen.

Acapulco Chair van Fair Furniture voor kinderen

De Acapulco chair is van oorsprong in veel diverse kleuren verkrijgbaar. Van turquoise tot goud, van geel tot zwart. De stoel is geschikt voor binnen én buiten. De PVC draden hebben een UV-bescherming, waardoor de stoel niet verkleurt.

James zit tegenwoordig prinsheerlijk op zijn kindermodel van de Acapulco stoel. Hij past prachtig in de woonkamer en zijn slaapkamer. En als het lekker weer is, verhuist de stoel mee naar buiten. Leuk detail: Aan de stoel zit een label, met daarop de naam van de Mexicaanse maker. Zo is James z’n stoel geweven door Luis.

Ook zo’n designklassieker in huis, voor jezelf of de kinderen? De Acapulco stoelen van Fair Furniture zijn verkrijgbaar in de vtwonen shop.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: fotografie www.lauraenjames.com | tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers