WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzaam in de IKEA-catalogus 2018

Massaproductie én -consumptie is over het algemeen niet zo duurzaam. Daarom ben ik extra blij als een merk als IKEA nieuwe groene producten lanceert. Want als grote speler in de markt kunnen zij een groot verschil maken. Kijk je mee naar de duurzame items in de IKEA-catalogus 2018?duurzaam in de IKEA catalogus 2018 ODGERduurzaam in de IKEA catalogus 2018 KUNGSBACKA OSTERNAS duurzaam in de IKEA catalogus 2018 KUNGSBACKA OSTERNASduurzaam in de IKEA catalogus 2018 KUNGSBACKA

Duurzaam in de IKEA-catalogus 2018

Allereerst de ODGER-designstoel. Deze zachte kuipstoel is gemaakt van innovatief materiaal: een mix van hout en plastic. 30% is van hout en van de overige grondstoffen is meer dan 55% van het plastic gerecycled.
Voor de ODGER-stoel is veel onderzoek gedaan naar zitcomfort. Hij is geschikt voor veel mensen. Perfect om lang te tafelen met al je vrienden dus.

Duurzame IKEA-items voor de keuken

Een massief houten werkblad in de keuken. Een droom voor velen. Maar: hiervoor is heel veel hout nodig, niet zo best voor het milieu. Het nieuwe PINNARP werkblad heeft de uitstraling van massief hout. Maar is gemaakt van massief essenhout op spaanplaat. Hierdoor is minder hout nodig. Handig: wel de looks, maar een stuk duurzamer dus.
Die stoere leren handgrepen zijn trouwens gemaakt van restjes leer uit andere IKEA-producties. ÖSTERNÄS heten ze. En ze zijn dan wel klein, maar hebben een groot effect op de uitstraling van je keuken.

Duurzame IKEA-keuken KUNGSBACKA

En niet per se nieuw in de IKEA-catalogus 2018, maar wel het noemen waard: de KUNGSBACKA-keuken. De mat-antracieten keukendeuren zijn volledig gerecycled.
Het hout komt van oude meubels en verpakkingsmateriaal. Het plastic komt van PET-flessen, je weet wel, waar je cola uit drinkt. Van dat plastic wordt een dikke folie gemaakt, die over de houten deuren gespannen wordt. Et voilà: een keukendeur gemaakt van afval.

Je kunt de IKEA-catalogus 2018 ook online bekijken. Scheelt een hoop papier. Wat is jouw groene favoriete item van IKEA?

Laura en James

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar duurzame blog Laura en James. Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven.

Bron: tekst www.lauraenjames.com | Fotografie: IKEA

nog meer: bloggers