WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzaam design in de vtwonen shop

Sinds kort ben ik weer aan het werk na mijn zwangerschapsverlof. Het lijkt soms alsof er niet veel verandert tijdens je afwezigheid, maar niets is minder waar. Zo ontdekte ik mooie nieuwe duurzame merken en producten in de vtwonen shop. Hoera!

Nieuw duurzaam merk in de vtwonen shop

Zo zag ik het Zweedse merk Tangent GC – ofwel Tangent Garment Care. Dit merk is opgericht door David Samuelsson, geïnspireerd op zijn opa die schoorsteenveger was. Hij had niet veel kleding, maar wat hij had verzorgde hij met veel liefde en aandacht. De wijze les: je hebt niet veel nodig, als je er maar goed voor zorgt.

Dat is het uitgangspunt geworden van Tangent GC: producten om je kleding en schoenen goed te verzorgen. Zo kun je er langer mee doen, wel zo duurzaam.  In de collectie vind je bijzondere wasmiddelen en prachtige borstels voor je schoenen. Maar ook fijne handzepen, geurend naar grapefruit en mandarijn of juist lekker kruidig.

Moois van Camcam Copenhagen

Door mijn kraamvisite ontdekte ik Camcam Copenhagen. Ik kreeg namelijk een lieve giraf-rammelaar van biologisch katoen. De houten ring is fijn om op de kauwen als je kindje tanden krijgt. In de collectie van Camcam vind je stijlvolle spullen voor de kinderkamer, maar ook voor je volwassen interieur.

Eerlijk rotan van Fair Furniture

En ik zag ook een nieuwe stoel van het Nederlandse merk Fair Furniture. Ik schreef al eerder over de Acapulco stoel, een klassieker uit de jaren ’50. Nu is daar ook de Ubud Chair bijgekomen, handgemaakt door lokale ambachtslieden op Bali. De stoel bestaat uit een zitting van rotan en een onderstel van lokaal staal. De makers krijgen een eerlijke prijs voor hun werk, waardoor ze goed voor hun familie kunnen zorgen.

Duurzaam shoppen

Ubud stoel van Fair Furniture, Tairé handzeep van Tangent GC, giraf rammelaar en blauw dekbedovertrek van Camcam Copenhagen.

Laura en James

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar duurzame blog Laura en James. Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven.

Bron: tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers