WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De mooiste duurzame huidverzorging op Instagram

Via Instagram ontdek ik de mooiste handgemaakte én duurzame huidverzorging. Uit New York, Melbourne en Vancouver. Droom jij ook weg bij deze foto’s? Ze verzenden alledrie naar Nederland, dus je kunt online wat moois bij ze bestellen. Koop je liever niet online? Volg Marble & Milkweed, Vice & Velvet en Woodlot dan zeker op Instagram.

duurzame-huidverzorging-marble-milkweed-fluorietDuurzame huidverzorging uit New York

Neem het Amerikaanse Marble & Milkweed bijvoorbeeld. De wetenschappelijke naam voor milkweed is Asclepius, de Griekse godin van de geneeskunde en genezing. Eigenaresse Briar hoopt dat haar producten dezelfde helende werking hebben. Daarom verkoopt ze naast balsems en body butters ook ondersteunende edelstenen, zoals Fluoriet. De huidverzorging wordt gemaakt van biologische en fair-trade ingrediënten in de keuken van Briar. Daarna wordt alles verpakt in glazen flessen en potten. Die je na gebruik nog voor wat anders kunt gebruiken. Wel zo duurzaam, goed voor jezelf zorgen én tegelijkertijd voor onze planeet.

De producten koop je via de Marble & Milkweed webshop.

duurzame-huidverzorging-vice-and-velvetduurzame-huidverzorging-vice-and-velvet-body-polishduurzame-huidverzorging-vice-and-velvet-zepenHomemade lekkers

Het Australische Vice & Velvet ziet eruit om op te eten. Vergis je niet: dit zijn romige zepen en fijne body butters uit de keuken van Mei. Ze bedenkt het zelf, maar ontwerpt, mengt en produceert ook alles bij haar thuis in Melbourne. Alle producten worden in kleine oplages gemaakt van natuurlijke en duurzame ingrediënten. De collectie is vegan en niet getest op dieren. De verpakking is minimalistisch – en dat is prima: Des te meer aandacht voor de fijne inhoud.

Deze prachtige zepen shop je via de Vice & Velvet webshop.

duurzame-huidverzorging-woodlot-black-charcoal-soap duurzame-huidverzorging-woodlot-soapDuurzame huidverzorging uit Vancouver

Deze mooie zepen komen uit Canada. Woodlot komt voort uit een familie traditie en houdt daarom rekening met de toekomstige generaties. De lichaamsverzorging wordt hangemaakt in kleine hoeveelheden. Fouad en Sonia maken ook kaarsen. Deze zijn aardolie-vrij, met als belangrijkste ingrediënt kokosnotenwas. Bij ieder product kun je exact nalezen wat erin zit. De zwarte houtskool zeep bevat onder andere olijf, avocado en vanille olie, mmm!

Dit moois uit Vancouver bestel je via de Woodlot webshop.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie 1, 2 Marble & Milkweed | 3, 4, 5 Vice & Velvet | 6, 7 Woodlot | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers