WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Çaj Mali – bergthee met ijzer uit Albanië

Herkenbaar? Dat je al verkocht bent als je de verpakking ziet? Dat had ik bij de Çaj Mali thee van Lemon Poppy.

Çaj Mali thee van Lemon PoppyÇaj Mali thee van Lemon PoppyÇaj Mali thee van Lemon PoppyÇaj Mali – handgeplukte bergthee uit Albanië

Edvina Erebara groeide op in het bergachtige Albanië. Ze is dol op de pure smaken die ze kent uit haar jeugd, zoals die van de Çaj Mali thee. Herders en bergnomaden drinken deze thee al duizenden jaren. De theeplant groeit vanaf 1500 meter hoogte in de buurt van de Middellandse zeekust en wordt gedroogd nadat deze is geplukt door de lokale dorpsbewoners. Na het droogproces van 2 dagen kan er thee van worden getrokken. Edvina brengt de thee prachtig verpakt naar Nederland, waar ze in 2000 als student kwam wonen.

Thee vol antioxidanten en ijzer

De bergthee is 100% biologisch en cafeïnevrij. De theeplant zit vol met antioxidanten en ijzer. Daarom is de thee ideaal voor de momenten dat je wat extra vitaliteit kunt gebruiken. Trouwens: naast de prachtige verpakking en de gezonde eigenschappen, is Çaj Mali ook gewoon erg lekker. Een frisse, licht kruidige smaak.

De Çaj Mali bergthee is o.a. verkrijgbaar in de webshop van Lemon Poppy.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: fotografie Lemon Poppy | tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers