WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

25Lamp door Kovac Family

Waarom deze lamp 25Lamp heet? Nou simpel: omdat de lamp uit 25 stukken bestaat. 25 plaatjes duurzaam FSC gecertificeerd hout om precies te zijn.

25Lamp door Kovac FamilyOver de 25Lamp en Kovac Family

De lamp is een ontwerp van het Zweedse merk Kovac Family. De ambitie van dit bedrijf is om producten te maken met een minimale impact op het milieu. Ze kiezen daarom voor lokale materialen en productie. Ze gebruiken zo min mogelijk materialen én alle materialen moeten duurzaam gecertificeerd zijn plus eenvoudig te recyclen.

Licht zonder elektriciteit

Extra mooi: de opbrengst van de 25Lamp gaat naar een onderzoek naar het creëeren van duurzame verlichting zónder het gebruik van elektriciteit. En ja, dat kan. Zo kan een dier of plant geen stekker in het stopcontact steken als het licht nodig heeft. En tóch geven zeesponsen, kevers en tropische vlinders licht. De natuur bedacht vaak eeuwen geleden al oplossingen voor problemen waar wij mee worstelen. En daar wil Kovac Family van leren.

De 25Lamp is verkrijgbaar bij The Fine Store. In de winkel in Den Haag, maar ook in The Fine Store webshop. In oktober krijg je 20% korting.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Fotografie door Hilde van Gerwen

 

nog meer: bloggers