WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kunst met herfstbladeren

Afgelopen maandag ging ik naar het bos met mijn zus en mijn lieve neefje. Het was een prachtige nazomerdag, dus een perfect moment om lekker naar buiten te gaan, de natuur in! Wat knap ik daar toch altijd van op, ik zou het veel vaker moeten doen!

Schatzoeken in het bos

We gingen naar het Panbos in Katwijk en liepen een klein rondje. We werden alle drie al snel afgeleid; mijn neefje door de speeltuin, mijn zus en ik door wat er allemaal voor moois te vinden is in een bos. Gekleurde bladeren (natuurlijk vooral in deze tijd van het jaar prachtig), mooie takken, paddenstoelen, dennenappels en eikeltjes. Ik had een tas bij me die we vol gooiden met alles wat we mooi vonden.

Eenmaal thuis verdeelden we de buit. Mijn zus en neefje maakten een mooi herfsttafereel in de vensterbank, met dino’s uiteraard! Ik wist nog niet precies wat ik ging doen met mijn verzameling, maar dat idee zou vanzelf wel komen.

Herfstkunstwerk

Ik stopte de mooiste bladeren tussen een boek, zodat ze niet krom zouden gaan trekken. Twee dagen later waren mijn bladeren mooi plat en ging ik ermee aan de slag. Ik besloot er een klein herfstkunstwerkje van te maken in een rond lijstje dat ik nog had liggen. Het was een oud lijstje afkomstig van de kringloop en moest wel eerst helemaal ontleed worden. Ken je die oude lijstje die helemaal zijn dichtgetimmerd met minispijkertjes? Dit was er zo een.

Mini-collage

Met veel geduld, Glassex, een mooi stuk papier als ondergrond en wat lijm creëerde ik een kleine collage van de gekleurde bladeren. Ik tekende met een witte krijtbordstift nog wat lijnen om de bladeren om ze extra te accentueren. Alles wat over de randen heen viel knipte ik weg. Voorzichtig plaatste ik alles weer bij elkaar en timmerde het geheel maar gewoon weer dicht met de minispijkertjes. Dit ging wonderbaarlijk goed, ondanks de grote, logge hamer die ik in huis had.

Wie niet waagt…

Soms moet je iets ook gewoon maar proberen. Het ergste wat er kan gebeuren, is dat het project compleet mislukt. In dit geval heeft het me amper iets gekost, dus is de schade dan te overzien. Gelukkig eindigde dit projectje niet in de prullenbak!

Aan de muur

Het lijstje kreeg een plek boven onze okergele bank en mijn overige vondsten uit het bos gebruikte ik als decoratie op de salontafel. Zoals ik in mijn vorige blog al zei: ik ben gek op de herfst! Het is zo’n gezellig en knus seizoen. Nog fijner als je dit gevoel ook een beetje naar binnen kunt halen met zulke eenvoudige decoratie…

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

nog meer: bloggers