WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Over de beste tv-serie ooit en een ijslamp

Blogger Marlous van Oh Marie! is net als miljoenen anderen groot fan van Game of Thrones. Zo zeer zelfs dat deze tv-serie haar inspireerde tot de aanschaf en make-over van een ware ijslamp.

Met een beetje fantasie…

Afgelopen maand stond mijn leven (samen met dat van 90 miljoen anderen op aarde) in het teken van het laatste seizoen van de fantasyserie Game of Thrones. Zelfs de renovatie van en verhuizing naar ons nieuwe huis hielden (al dan niet tijdelijk) mijn gemoed minder bezig dan die serie…en dat zegt wat.Om de serie in een zin te vangen is eigenlijk niet te doen. Het is feitelijk niet eens belangrijk voor dit verhaal. Het enige wat interessant is aan mijn tijdelijke obsessie voor de beste televisieserie die ooit is gemaakt, is dat zijn steengoede cinematografie (de sfeer of visuele aanpak van een serie of film) een bron van inspiratie voor mij is. Niet dat ik er ineens bij wil lopen als een personage uit een middeleeuws epos, of dat ik een draak als huisdier zou willen (al zou dat best vet zijn – al heb ik al twee kinderen), maar bepaalde stijlelementen uit een film of serie die me in zijn greep houden, kunnen er zomaar ineens voor zorgen dat ik zoals in dit geval als een blok val voor een lamp die – al heb je er misschien wat fantasie (sorry voor de woordgrap) voor nodig – van ijs lijkt te zijn. Als je in acht neemt dat Game of Thrones is gebaseerd op een boekenserie met de titel “een lied van ijs en vuur” dan snap je ineens waar ik dat idee vandaan heb. En dat ik hoogstwaarschijnlijk, voordat het laatste seizoen van Game of Thrones werd uitgezonden, deze lamp straal voorbij was gelopen. Ik maakte de lamp thuis nog ietsje ijziger door hem blauw te maken met spuitverf.

Bedankt!

Een serie bingewatchen of een avond rondhangen op Netflix is dus eigenlijk hartstikke nuttig. Zeker als het de aanleiding is tot het vinden van iets episch in de kringloop. Misschien kan ik de Belastingdienst zo gek krijgen om het aftrekbaar te maken, want zonder popcultuur geen inspiratie en geen leuke nieuwe blogpost. Daarover gesproken, dit is de laatste blogpost die ik maak voor vtwonen.nl. Bedankt voor het lezen!

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers