Het recept voor woongeluk volgens blogger My Attic

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Bij vtwonen staan de zomermaanden in het teken van woongeluk. Wat is nou eigenlijk de definitie van woongeluk voor jou? Leuk om eens over na te denken! Het is eigenlijk een gevoel, maar waar komt dat dan precies vandaan? Het antwoord daarop is voor iedereen anders en natuurlijk heel persoonlijk.

Een opgeruimd thuis

Wat is voor mij nou puur woongeluk? Daar moest ik toch best even over nadenken. Woongeluk is voor mij als eerste het gevoel dat ik heb wanneer ik thuis ben en me opeens weer besef wat een fijn huis we eigenlijk hebben.

Laat ik eerlijk zijn; wanneer het een grote puinhoop is thuis en ik mijn kont niet kan keren, dan voel ik dat woongeluk even niet. Meestal is dit ook wel mijn eigen schuld omdat ik zo’n enorme verzameldrift heb en ook nog eens vanuit huis werk, meubels opknap, stylings doe en fotografeer.

Lees verder onder de advertentie

De momenten dat alles bij ons dus helemaal netjes en georganiseerd is, zijn vrij zeldzaam. Dit zijn dan wel vaak de momenten dat ik dat woongeluk zo goed voel. Als alles netjes op zijn plek staat, er verse bloemen in de vaas staan, mijn verzameling kussens mooi op de bank ligt te pronken en ik van een kop thee geniet met een goed boek of tijdschrift. Het liefst dan nog met een lekker muziekje op de achtergrond!

Ibiza-blauw

Waar ik ook enorm van kan genieten is kleur, en dan vooral het spelen met en combineren van kleuren. Zo heb ik de laatste tijd steeds meer behoefte aan blauw in ons interieur. Een nieuwe kleur kan zich in mijn hoofd planten omdat ik dit bewust en onbewust op verschillende plekken zie en het mij inspireert. Na een weekje te hebben genoten van de zon en de azuurblauwe zee in Ibiza is mijn liefde voor blauw nog wat groter geworden!

Blauwe mooimakers

In de huiskamer voegde ik wat accenten toe in deze fijne, krachtige kleur. De twee blauwe vazen vond ik bij de kringloop en het denim blauwe kussen van OYOY kocht ik nieuw. Ook de mooie mobiel van House Doctor in grijsblauw en goud deed ik mezelf cadeau. Ook dat is voor mij woongeluk: door wat kleine toevoegingen en wat geschuif, creëer je weer een nieuwe en verrassende look in je interieur. Van het proces, maar natuurlijk ook van het resultaat, kan ik eindeloos genieten!

Lees verder onder de advertentie

Ook in de slaapkamer werd nog wat blauw toegevoegd. De DIY plantenstandaard maakte ik een tijdje geleden voor een eerder blog voor vtwonen. Het onderste deel verfde ik toen al in een diepe donkerblauw. Zo zie je maar, ik was er al even mee bezig met die kleur. De diepblauwe hexagon bloempot van Ferm Living zorgt voor een fijne moderne twist naast de vele vintage items in onze slaapkamer.

Kleur!

Ik ben er wel uit, voor mij is woongeluk het combineren van kleur, elke keer weer net op een andere manier. Daar raak ik nooit op uitgekeken. Voor mij geeft kleur echt warmte aan een interieur. Ik kan enorm genieten van het creëren van een kleurenpalet en het toepassen hiervan. En dan maar staren naar het eindresultaat…

My Attic

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel