WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wild van Wildkop in Nieuwpoort

Zoals jullie ondertussen weten woon ik aan zee. Ik ben er geboren en getogen en ken de streek dus vanbinnen en vanbuiten. Af en toe zal ik je daarom meenemen langsheen mijn mooie Belgische kust. Ik laat je mijn favoriete en überhippe adresjes zien, zo heb je inspiratie voor een volgend tripje. En die hotspots die zijn er echt met hopen. Zeker de laatste jaren kent onze kust een opmars als het op hippe tentjes aankomt.

Nieuwpoort = the place to be

Vandaag laat ik jullie kennismaken met Wildkop, de winkel van Ann en Christophe in de winkelstraat in Nieuwpoort. Nieuwpoort is trouwens een van mijn favoriete spots aan zee om te winkelen, je zult de naam dus nog vaak tegenkomen in mijn blogs. Je vindt er heel weinig grote budgetketens, maar wel een mooie mix tussen kwaliteitsvolle boetieks en originele shops. Ook merken als Essentiel, Maison Scotch, Filou, CKS, Esprit en River Woods vind je in Nieuwpoort terug. Naast kleding zijn er enkele leuke conceptstores en designwinkels te vinden. Oh, en veel schoenwinkels! Echt voor elk wat wils dus.

Passie voor decoratie

Wildkop vind je ongeveer in het midden van de straat terug. Je kunt er terecht voor kruiden en soortgelijke producten. De shop ontstond uit de passie voor decoratie in combinatie met de mediterrane keuken van het koppel. Ik denk dat je er op vlak van peper en zout alleen al uit meer dan 30 verschillende soorten kunt kiezen. Maar naast de ontelbare soorten kruiden vind je er ook originele kookboeken, kwalitatief tafellinnen, ambachtelijke serviezen en nog zoveel andere, leuke spullen. Alles met dat tikkeltje meer. Een speciale gin of huisgemaakte granola, een mooie plaid of het leuke Falconservies: je vindt het er allemaal.

Het winkeltje is eigenlijk vrij klein, maar vergis je niet lieve lezer, trek wat tijd uit. Er valt zoveel te ontdekken. Veel plezier en wie weet, tot ooit in Nieuwpoort!

Praktisch

Wildkop Specerijen & Co
Albert I laan 247
8620 Nieuwpoort

Maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10 tot 18u, woensdag tussen 14 en 18u en zondag tussen 11 en 18u. Sluitingsdag op dinsdag.

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Tekst & foto’s: Eliza De Waele

nog meer: bloggers