WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Strandkleuren in huis

Op een mooie zomerdag of op een donkere dag: elke keer zie je aan onze prachtige Belgische kust een ander kleurenpalet. Ik ging een dag decoratiemateriaal verzamelen aan het strand van Koksijde en creëerde dit moodboard.

koksijde strand zee

Zuurstof & rust

Ik woon van kleins af aan aan de mooie Belgische kust en lange tijd heb ik dat als een beperking gezien. Alles is namelijk vaak ver weg, zeker als blogger. Steden als Antwerpen en Brussel zijn al gauw meer dan een uur rijden, waardoor ik vaak leuke events moet missen. Maar ondertussen heb ik die strijd opgegeven en zie ik het als mijn sterkte. De zee maakt me rustig, geeft me zuurstof en bespeelt mijn creativiteit. Het is mijn basis en geef toe: wat zijn enkele kilometertjes als je dit hebt om naar terug te keren?

koksijde eliza strand

strand schelpen

Prachtig plaatje

Ik woon hier nu 27 jaar en wat me blijft verbazen aan de kust zijn de kleuren. Elke dag zijn die anders, maar altijd zijn ze even mooi. De verhoudingen kloppen ook steeds, of ze nu fel of juist gematigd zijn. Op een donkere dag zie je vaak een zachtgrijze hemel, met hier en daar wat wit. Een blauwgrijsgroene zee en een greige (grijs + beige) strand. Prachtig plaatje. Op een mooie zomerdag zien die strandkleuren er helemaal anders uit. Ze inspireren me om ook in mijn interieur aan de slag te gaan. Ook in stylings en make-overs zie ik dat ik heel vaak naar zo’n palet teruggrijp. Het leuke ervan is dat je met zo’n palet niks verkeerd kunt doen. Dus ga aan de slag en combineer!

Noordzeekleuren

Elk verfmerk heeft wel een palet aan zeekleuren (of strandkleuren) in hun gamma. In deze moodboards gebruikte ik de nieuwe kleuren uit de collectie van Farrow & Ball. Shadow White, Drop Cloth en Worsted zijn zandkleuren, Cromarty & Vardo eerder zeekleuren, of beter Noordzeekleuren. Ik kan me namelijk inbeelden dat een strandpalet in de Caraïben er toch lichtjes anders uitziet!

strandkleuren moodboard vaas

strandkleuren moodboard schelpen
Alles wat je op deze foto ziet, heb ik verzameld aan het strand van Koksijde. Enkel het blauwe lint haalde ik bij Dille & Kamille en het vaasje koop je bij Action.

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Tekst, foto’s & styling: Eliza De Waele

nog meer: bloggers