WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De hipste cactussen koop je aan zee

Plan je binnenkort een tripje naar onze Westkust? Eens naar Nieuwpoort? De Panne? Of Koksijde? Dan heb ik wellicht een leuke tip voor je. Op weg van of naar de autostrade rij je namelijk Veurne voorbij waar cactuskwekerij Decoster echt een goed bewaard geheim is. 500 m2 serres met vetplanten en cactussen. Do I need to say more?

Cactussen voor het leven

Eigenaar Miel Decoster baat al bijna zijn hele leven de kwekerij uit, cactussen zijn dus echt zijn leven. Dat merk je ook wanneer je langsgaat, Miel geeft je maar wat graag uitleg over het onderhoud van je gekozen planten. Ook bij het verpotten van cactussen helpt hij je graag! Deze tijd van het jaar staan de cactussen ook op hun mooist, de serre vult zich dan met prachtig gekleurde bloemen. Want misschien wist je dat niet: echt elke cactus moet eigenlijk bloemen krijgen (heb ik van Miel geleerd). Wist je trouwens ook dat cactussen zelfs een winterslaap doen? Op de foto’s zie je hoe ik met de cactussen van Miel thuis aan de slag ging. Ik vind persoonlijk terracotta potten heel goed bij deze planten passen. Wat vind jij?

Super schappelijke prijsjes

Naast alle mooie vetplanten en cactussen zijn ook de prijzen een reden om langs te gaan, want ze zijn écht super schappelijk! Door rugproblemen stopt Miel dit jaar wel met de zaak, snel nog even een tripje plannen is dus de boodschap.

Praktisch

Cactuskwekerij Decoster, Konterdijk 2, Veurne
Je kunt er terecht op dinsdag, woensdag en vrijdag van 9u tot 12u en op zaterdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u. Op andere momenten langsgaan kan, maar dan bel je beter even!

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Of nee vier, want sinds kort is ze mama geworden van Lucet. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis. Dit jaar opende Eliza conceptstore Kabine in Koksijde. Zeker een bezoekje waard!

nog meer: bloggers