WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blauw als de zee, kleur van het najaar

Dit najaar en ook in 2017 zal de kleur van de zee niet meer weg te denken zijn in onze huiskamers en als kustbewoner kan ik daar natuurlijk niet rouwig om zijn! Nu ik met de uitwerking van dit artikel bezig was bedacht ik me dat ik ook effectief heel wat blauw in mijn kast liggen heb. En ook het lief heeft overwegend blauwe outfits en de hoofdkleur van de branding van zijn bedrijf is blauw. Dat de kleur nu een echte trend wordt kunnen we dus alleen maar toejuichen!

blauw stylingVoorraadpotje mat/blinkend (OYOY Living), langwerpige aperoschaal ‘Azur’ (Salt & Pepper), babymuts met streepjes en kaartje ‘Hello’ (HEMA), koffiekop emaille (Dille & Kamille), Denim Drift blauwe verf (Levis), notitieboekje met hartje (vtwonen), arttile tegel met print (Nordic Living) en leren onderzetters (Atelier Jacques).

trendkleur blauw stylingQuotebord in huisvorm met gouden letters (Bloomingville), notitieboekje met hartje (vtwonen), kaartje ‘Hello’ (HEMA), arttile tegel met print (Nordic Living) en houten rendieren (Atelier Pierre bij Nordic Living).

schap blauw rendierQuotebord in huisvorm met gouden letters (Bloomingville), notitieboekje met hartje (vtwonen), kaartje ‘Hello’ (HEMA), arttile tegel met print (Nordic Living) en houten rendieren (Atelier Pierre bij Nordic Living).

blauw stoel kussenQuotebord in huisvorm met gouden letters (Bloomingville), notitieboekje met hartje (vtwonen), kaartje ‘Hello’ (HEMA), arttile tegel met print (Nordic Living), kussen met duoprint (Magaloon), dip dye plaid (Scapa Home) en interieurboek The Kinfolk Home (Kinfolk).

blauw cactus potVoorraadpotje mat/blinkend (OYOY Living), arttile tegel met print (Nordic Living), kaartje ‘Hello’ (HEMA) en bloempot groenblauw (Serax).

Alle tinten blauw

Op beurzen, in magazines en op trendblogs: overal vind je wel één of andere variant terug. Toppers hierbij zijn het rijke en diepe indigoblauw (zoals het tekstbord in huisvorm op de foto’s), maar ook grijsblauw doet het zeer goed. Geen verrassing dan ook dat verfmerk Levis Denim Drift tot hun trendkleur van 2017 kroonde. En ook de combinaties zijn bijna eindeloos. Je kunt de blauwen onderling met elkaar mixen, zelfs in één kamer. Maar blauw combineert ook heel erg mooi met groen, goudgeel, roze of wit.

In deze beelden gebruikte ik doelbewust heel wat variaties om jullie zo een idee te geven van welke blauwsoorten eigenlijk allemaal bestaan en je ziet ook dat ik ze moeiteloos met elkaar kan combineren. Dus heb je schilderplannen, overweeg dan zeker eens een blauwtint. Zeker voor de slaapkamer bijvoorbeeld is dit een winner. Daarbovenop is blauw ook heel zacht en zal het ook nooit echt ‘out’ zijn. Maar ook accesoires zoals ik gebruikte, kunnen je al een heel eind op weg helpen om de kleur in je leefruimte binnen te brengen. Succes!

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Tekst & fotografie: Eliza De Waele

nog meer: bloggers