WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Authentiek vissershuisje aan de Belgische kust

Ik leid je rond in het vissershuisje van mijn ouders aan de Belgische kust. Piepklein, maar o zo charmant. Een droom om in te vertoeven!

Kustvilla’s

Wonen aan zee: er valt wat over te zeggen. Ik ben namelijk vrij radicaal als het over al die appartementsblokken gaat. Als ik burgemeester was, dan gingen ze zo goed als allemaal tegen de vlakte. Mijn hart bloedt keer op keer als ik weer een bericht van sloping zie staan bij een authentieke kustvilla. Akkoord, velen daarvan hebben jaren leeg gestaan, maar mits een grondige renovatie kunnen ze opnieuw zoveel charme toevoegen aan het straatbeeld hier aan zee. Jammergenoeg heeft het beleid en hebben vooral de promotoren hier weinig oren naar. Liefst van al zou ik ze allemaal opkopen en beschermen.

Piepklein vissershuisje

Ik was dan ook heel erg blij toen mijn ouders zovele jaren geleden beslisten een oud piepklein vissershuisje te kopen. Vele dachten: “wat doen ze nu?”. Een piepklein vissershuis voor een gezin met 5 kinderen. Maar mijn oudjes gingen de uitdaging aan en verbouwden het visserhuisje grondig. Resultaat is een multifunctionele gezinswoning midden in het groen. Een topper!

Respect voor authentieke elementen

Het visserhuisje zelf werd toen eigenlijk gewoon wat opgelapt. Het is pas vandaag, nu op 1 na alle kinderen het huis uit zijn, dat mijn ouders ook dat gedeelte helemaal gemoderniseerd hebben. En wat hebben ze dat goed gedaan! Met respect voor authentieke elementen, een droom om in te vertoeven. De balken werden behouden en er werd onder andere een haard en houten vloer aan toegevoegd. Ook boven werd een nieuwe slaapkamer en dressing gecreëerd. Het huisje werd helemaal gestript en opnieuw ingericht met een schitterend eindresultaat.

Zoiets doet me echt dromen. Ooit ga ik ook nog opnieuw renoveren denk ik. En dan neem ik de mooiste kustvilla die er is en bescherm ik ze tegen al dat sloperskwaad!

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Tekst & fotografie: Eliza De Waele

nog meer: bloggers