WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf een poster maken: handlettering

Na uren werken achter de computer vind ik het heerlijk om even aan de slag te gaan met potlood en papier. Want een poster hoeft niet altijd geld te kosten: met handlettering maak je zelf van een mooie tekst een uniek en persoonlijk kunstwerk.handletteringhandletteringtekendoos

Aan de slag

Alles wat je nodig hebt is: papier, potlood, gum, lineaal en zwarte fijnschrijvers en stiften. Bedenk een korte tekst voor op je poster, bijvoorbeeld een mooie zin uit je lievelingsliedje of uit een quote uit je favoriete film. Op schetspapier probeer je je zelf ontworpen lettertypes uit en bepaal je de uiteindelijke opzet van je poster.

De uiteindelijke poster teken je eerst met potlood. Je maakt het geheel af met kleine tekeningetjes en/of versiering. Het geheel trek je over met de zwarte pen. Als de inkt goed gedroogd is gum je de nog zichtbare potloodlijntjes weg en: klaar! Geef de poster een mooie plekje in huis door hem op een klembord te zetten of in een lijstje te stoppen.

Meer handlettering

Heb je nog wat inspiratie nodig of wil je je ‘handlettering skills’ verbeteren? Kijk eens rond op Pinterest voor de mooiste voorbeelden of volg een gezellige handlettering workshop bij jou in de buurt. In de shop van vtwonen koop je een DIY-handletteringpakket. Hiermee kun je thuis meteen aan de slag met het maken van je persoonlijke poster!

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze wekelijks haar inspiratiebronnen en liefde voor grafische vormgeving. Veel plezier!

nog meer: bloggers