WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Voorjaarsbloemen op tafel

Verse bloemen op tafel, dat is voor mij toch echt wel een momentje van het beste klein woongeluk. Nu het voorjaar officieel is begonnen en de zomertijd is ingegaan, vond ik het hoog tijd voor een fijn vers lenteboeket. De vaas uit de kast en op naar de bloemist!

Langs bij mijn favoriete bloemenwinkel

Op dinsdagochtend voor de koffie even over de markt en langs mijn favoriete bloemenwinkel in Sneek: Valentijn. Ik vroeg ze de ultieme lentebloemen voor me in te pakken zodat ik thuis een mooie vaas vol op tafel kon zetten. Ik nam mee naar huis: een paar takjes van de prunus, anemonen, ranonkel ‘Butterfly’ en natuurlijk een aantal tulpen in verschillende kleuren. Ter aanvulling nam ik nog een bloeiend takje clematis, ridderspoor en wat groen mee.

Bloemen schikken met een trucje

Thuis vulde ik de vaas (een beauty van Piet Hein Eek) met schoon water en sneed de bloemen af. Ik hou van nonchalante, luchtige boeketten dus het schikken is niet al te moeilijk. Om het mezelf nog makkelijker te maken, plakte ik een paar strookjes plakband kruislings over de opening van vaas, zodat ik daar de lange takken tussen kon zetten en deze wat beter rechtop blijven staan. Een handige en toch onopvallende tip! Ik begon met de tulpen onderop en vulde de vaas met de voorjaarsbloemen.

Op de keukentafel

Van een afstandje bekeek ik de volle vaas. Yes, helemaal mooi. Ik twijfelde niet lang over het beste plekje voor de voorjaarsboeket: op de keukentafel. Daar kan ik vanuit elke hoek van de kamer van de bloemen genieten. Geef je boeket een beetje zorg: verschoon om de paar dagen het water voor extra lang bloemenplezier. Op naar een mooie lente!

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze haar momenten klein woongeluk. Veel plezier!

Bron: Tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers