WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bordje, bordje aan de wand…

Sinds we de keuken twee jaar geleden hebben vernieuwd en daarbij de hele eet- en woonkamer hebben opgefrist, hangen er bij de eettafel een aantal borden aan de wand. Naast mooie posters vind ik bordjes aan de muur één van de leukste wandversiering. Nog steeds ben ik er niet op uitgekeken, maar het is wel tijd om het bordenwandje een beetje aan te passen en uit te breiden met een paar verse exemplaren.

Veranderen

Ik heb een beetje de kriebels. Misschien komt het omdat ik in de werkkamer, die grenst aan de keuken, enorm aan het opruimen ben. Tussen de bedrijven door en ‘s avonds ga ik de hele kastenwand door. Alle mappen opruimen, papieren sorteren en vooral heel veel weggooien. Heerlijk en hoognodig, zo’n bezem erdoor! En ik doe het niet zonder reden, want de werkkamer krijgt binnenkort een lik verf en ik ga de indeling een beetje veranderen.

Die veranderdrang breidt zich lichtelijk uit richting de rest van het huis. Ik heb zin om met de vuilniszak in de hand de overige kasten eens uit te mesten, de bank te voorzien van een fris kussentje, een nieuw stoel bij de eethoek (misschien een ander kleurtje?) en ook het bordenwandje moet eraan geloven. Op mijn verjaardag kreeg ik namelijk een allerleukst exemplaar: de Bearded Man van Donna Wilson. De Goldie Plate, ook van deze toffe ontwerper, hangt al aan de muur en met de Bearded Man erbij lijkt het net of Piet (mijn wederhelft) en ik er een beetje samen hangen ;).

Bordjes scoren

Ook kreeg ik eerder al een prachtig bordje van Marimekko van een vriendin. Die te mooi is om van te eten en ook nodig een plekje aan de eremuur moet krijgen. Leuke bordjes aan de muur hoeven niet per se heel duur te zijn. Ik kocht er ook een aantal gebaksbordjes in de servieswinkel, en scoorde een paar antieke pronkstukken op Marktplaats en in de kringloopwinkel. Ook in de shop van vtwonen zag ik een paar kanshebbers voor aan mijn bordenwand: deze mooie 4 seizoenen borden, of deze toffe pauw van Catchii. Of dit eenvoudige kinderbordje van Bloomingville.

Bearded man met de boormachine

Er liggen hier een paar mooie en kleurige exemplaren te wachten die ook nog opgehangen moeten worden. Dat gaat heel handig met een bordenspanner. En niet te vergeten een spijker of in het geval van deze muur: een schroef waarvoor eerst luidruchtig voorgeboord moet worden. Het eindresultaat van de bordenwand zal ik je vast en zeker hier of op mijn eigen blog laten zien. Nu nog even wachten op de bearded man met de boormachine…

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze haar momenten klein woongeluk. Veel plezier!

Bron: Tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers