WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Natuurlijke huisparfum uit het boek ‘Smûk’

Met deze zomerse temperaturen ga ik het liefst naar buiten. Na een middag strand of een weekendje weg is het altijd weer fijn thuiskomen in ons eigen huis. Om het thuiskomen nog aangenamer te maken, ging ik aan de slag met een natuurlijk huisparfum die ik vond in het boek Smûk.

Smûk

Smûk is het boek geschreven door Wimke. Een van mijn goede vriendinnen en collega blogger. Net als ik is Wimke een rasechte Friezin en het Friese geluksgevoel heeft ze gevangen in een prachtig boek: Smûk! Het boek staat vol met eenvoudige zelfmakers voor elk seizoen, die je kunt maken met ingrediënten die je in huis hebt of die dichtbij verkrijgbaar zijn. Ikigai uit Japan, het Deense Hygge, Lagom uit Zweden… en wij hebben Smûk!

Creëer je eigen Friese geluk

‘Het zijn juist de smûke (gezellige) kleine momenten waarop ik me realiseer hoe fijn het is om in Friesland te wonen.’ En daar ben ik het helemaal mee eens! Fries Geluk kun je heel eenvoudig zelf creëren, door thuis knusse en gezellige momenten te maken. Ga aan de slag met een lekker recept, maak een slinger voor in huis of de tuin of bijvoorbeeld deze simpele en natuurlijke huisparfum.

Een geurtje voor je huis

Met een paar ingrediënten en een leeg (jam)potje maak je in een handomdraai een subtiel huisparfum. Mix water met bijvoorbeeld schijfjes citroen met munt en rozemarijn en wat sterrenanijs, of gebruik gember of kaneel. In de winter is een warme variant van de huisparfum een aanrader. Zet een pannetje met de ingrediënten op laag vuur of op de kachel. In het boek vind je een handige beschrijving en een lijstje met benodigdheden.

Het maken van deze natuurlijk huisparfum is zoals Wimke in haar boek beschrijft inderdaad nog makkelijker dan het eruit ziet! Wil je meer weten over dit toffe boek Smûk? Kijk dan even op de blog van Wimke.

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze haar momenten klein woongeluk. Veel plezier!

Bron: Tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers