WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een kerstboom vol herinneringen

De kerstboom versieren; elk jaar weer een klein feestje. De versiering komt van zolder en dit jaar mochten de meiden los met versieren. Ik haal de lichtjes uit de knoop en Piet zet de piek erop. Enige regel met het versieren: de speciale items moeten in de boom. Want al jaren heb ik een decembertraditie: het kopen van een kerstspecial.

Bescheiden kerstboom

Dit jaar kocht ik bij de winkel in het dorp een bescheiden formaatje kerstboom. Ik kwam voor een pakje boter, maar ging naar huis met een kerstboom. Het uitzoeken ging voor de verandering eens snel, en ik koos de eerste boom die ik zag staan. Vorig jaar zochten we met z’n allen een boom uit en na lang wikken en wegen zwichtte ik voor de meiden hun voorkeur voor een dikkerd van een Nordmann. Prachtige boom, maar de woonkamer was overvol.

Kerstversiering

In de loop der jaren heb ik een kleine verzameling kerstversiering opgebouwd. Dit jaar haalde ik alleen de bak met wit, roze en mintgroene ballen van zolder. En ook het doosje met de kerstspecials natuurlijk. Een doosje vol bijzondere versiering én herinneringen.

Verzameling kerstspecials

Elk jaar houd ik in de winkels mijn ogen open, op zoek naar dat dat ene, mooie item. De kerstspecial van het jaar! Dit jaar vond ik de ‘kerstspecial 2017’ in een klein bloemenwinkeltje: het gehaakte witte engeltje is onlangs aan de collectie toegevoegd. Vorig jaar kocht ik de twee gebreide engeltjes voor Jelka en Yfke, omdat ze zo schattig zijn (kijk ze eens glimlachen!).

Boom vol herinneringen

Het sneeuwmannetje vond ik op een gezellige kerstmarkt en ook gekregen hangers worden aan de speciale collectie toegevoegd. Een klein belletje uit een kerstpakket van oud-collega’s bijvoorbeeld, zodat ik elk jaar weer even aan hen denk. Of kijk dat engeltje gemaakt van een badmintonshuttle wat Jelka knutselde op de peuterspeelzaal! Elk jaar weer lachen als het ietwat lelijke maar zo kneuterige poppetje tevoorschijn wordt gehaald.

De meiden hebben de kerstboom volgehangen met de bonte mix van de versiering. Lekker kleurrijk en helemaal uniek, onze boom vol kerstspecials!

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze haar momenten klein woongeluk. Veel plezier!

Bron: tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers