WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Grafisch design is overal

Kijk eens om je heen: de website die je nu bekijkt, het pak melk in je koelkast, de fles shampoo in de badkamer, je favoriete tijdschrift en de posters aan de wand… Alles is met zorg vormgegeven. Het ene product met een praktisch doel en het andere om gewoon mooi te zijn. Ik kan wel blij worden van een mooie verpakking, of een plaatje van een poster.
Elske grafisch design 01
Elske grafisch design 02
Elske grafisch design 03
Elske grafisch design 04

IXXI als blikvanger

Neem nou de IXXI flamingo. Hij hangt al eventjes bij ons aan de muur. Ik viel meteen als een blok voor deze grote, roze vogel. Na lang spitten in de grote collectie van IXXI bleef ik toch bij mijn liefde op het eerste gezicht. Nog elke dag ben ik blij met de dit kunstwerk aan de wand. De kleur, het formaat, het past precies. En heb ik over een tijdje toch zin in een andere afbeelding, dan kies ik iets anders moois uit de IXXI collectie.

Details

Ook het vtwonen magazine is elke maand een cadeautje om te lezen en te bekijken. Inspiratie op woongebied en tot in detail vormgegeven. Als je al een tijdje de magazines spaart, dan zie je dat de ruggen van het blad samen een geheel vormen. Daar houd ik van, dit soort grafische details.

Mijn stapel vtwonens lag, sinds de verbouwing van onze keuken en woonkamer, een hele tijd in een doos onder de trap. Ik zocht een plekje om ze neer te leggen, zonder dat ze ons in de weg liggen of een stofnest vormen. Heel even overwoog ik ze weg te gooien, maar toen bedacht ik me weer dat gave tijdschriftenrek wat ik ooit eens bewaarde op Pinterest.

Ik speurde het weer op en vond het gave ‘Mixrack’ van ontwerper Tapio Antilla uit Finland. Yes, dit is in al zijn eenvoud de ideale oplossing voor mijn stapel tijdschriften. Dit product van Tapio Anttilla is, voor zover ik kon ontdekken, niet in Nederland verkrijgbaar. Dus ik bestelde het rek bij een Finse webshop. Ik ben er blij mee, mijn stapel vtwonens weer binnen handbereik naast de bank!

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze wekelijks haar inspiratiebronnen en liefde voor grafische vormgeving. Veel plezier!

Bron: Tekst & Fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers