WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Maak je eigen prikbord met onderzetters

Zo nu en dan vind ik het leuk om aan de slag te gaan met een zelfmaker. Iets wat je zelf hebt gemaakt, geeft je huis een persoonlijk tintje. Het liefst maak ik een doe-het-zelf-project dat niet al te veel tijd en inspanning kost. Kleine moeite – groots resultaat, dat effect. Deze snelle zelfmaker maakte ik voor het kamertje van onze dochter Yfke, maar in heel veel ruimtes kun je ze kwijt: de DIY prikbordjes.

Schilderklus

In de vakantie schilderden we Yfke haar kamertje. Het mooie Heart Wood, de kleur van het jaar 2018, kwam op de muur als een lambrisering. Met een nieuw dekbedovertrek en na een flinke opruimsessie is het weer een heel fris en gezellig meidenkamertje geworden.

Een make-over van een (slaap)kamer hoeft niet altijd duur uit te pakken. Een blik verf geeft de ruimte al een heel andere uitstraling en voor de aankleding kun je ook kiezen om zelf iets te maken.

Creatief met kurk

Yfke wilde graag een iets aan de muur waar ze wat sieraden, tekeningen en kaarten op kwijt kan. Aangezien deze spullen normaliter rondslingeren door haar kamertje, vond ik dit een heel goed idee. Dus samen gingen we aan de slag. We zochten de benodigdheden bij elkaar en het leuke van deze DIY prikbordjes vind ik dat ik eigenlijk alle ingrediënten wel in huis had.

Dit heb je nodig

 • grote onderzetters van kurk
 • stuk touw
 • (houten) kralen
 • tacker (of heel sterke tape, als je geen tacker hebt)
 • eventueel: restje verf + kwast + schilderstape
 • een half uurtje tijd

Zo maak je het

 • Knip een stuk touw op lengte. Dit wordt het ophangkoord van je prikbord. Je kan een lus maken of een ruimer handvat. Ik maakte beide soorten.
 • Rijg een aantal grote houten kralen aan het stuk touw.
 • Zet het touw vast op de achterzijde van de kurken onderzetter en gebruik hiervoor de tacker of de sterke tape.
 • Wil je de prikbordjes nog iets extra’s geven, schilder ze dan (deels). Plak een deel af met schilderstape en verf in een kleur naar keuze. Ik had nog een restje staan, dat is meer dan genoeg.
 • Klaar!

Prikbord van onderzetters

Hang je prikbordje(s) aan een haak of schroef. Leuk voor in de kinderkamer, voor in de keuken voor je boodschappenlijstje, aan de muur in je werkkamer. Simpel en snel, toch? Hoe groot of klein je DIY project ook is: het geeft altijd een goed gevoel wanneer je zelf iets leuks gemaakt hebt voor in huis.

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze haar momenten klein woongeluk. Veel plezier!

Bron: Tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers