WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x de mooiste wanddecoratie gespot tijdens showUP

Op 4 en 5 februari vond het showUP event plaats in Expo Haarlemmermeer. De inkoopbeurs voor de home & gift branche. Bekende merken, nieuwe labels en jonge ontwerpers presenteren er hun collecties. Voor mij de eerste keer dat ik dit event bezocht. Ik spotte er de mooiste wanddecoratie en deel deze graag met je in deze blog.

Field of Hope

‘We capture nature’, de slogan van Field of Hope, het merk van Daniëlle en Hariatie. Hun producten bestaan uit sets van gedroogde bloemen, grassen en (on)kruid verwerkt in vintage lijsten en glaswerk. Allemaal unieke items, die met de grootste zorg, liefde en met respect voor de natuur zijn samengesteld. Om aan de muur te hangen of neer te zetten in je interieur. Prachtig!

StoryTiles

Ik ben fan van StoryTiles: de kleine kunstwerken op een tegeltje. Tijdens showUP presenteerde StoryTiles haar lentecollectie 2018. ‘Spring 2018’ bestaat uit 5 collecties, waaronder deze mooie Natural History Museum collectie. Geïnspireerd door de eeuwenoude waterdieren, creëerde ontwerpster Marga van Oers een onderwaterwereld. Maar ook de andere collecties zijn heel erg mooi en bijzonder, zoals de Van Gogh Museum collectie en de Nijntje collectie. Ja, ook voor de kinderkamer zijn StoryTiles een perfecte decoratie.

Sagstrom & Co

Niet alleen het ontwerp, maar ook het papier is heel bijzonder in de collectie van Sagstrom & Co. Het merk van Zweedse Rebecca Sagström (grafisch ontwerper) en Nederlandse Jose Marcus (kunstenaar/illustrator). Tijdens hun reis in Nepal kwamen ze in aanraking met het handgeschepte Lokta papier: gemaakt van de bast van de Daphne Papyracea, een struik die op 2000 meter hoogte groeit in de Himalaya. De inkt die wordt gebruikt voor het zeefdrukken is op waterbasis. Al met al duurzame, integere én mooie producten.

Malou Kalay

Vrijheid. Jezelf zijn. Imperfecties omarmen. Dat is Malou Kalay. Een nieuwe ontwerpster die nog niet zo heel lang geleden politieagente was, maar het roer omgooide en zich voor 100% inzette om haar droom waar te maken: het maken van geraffineerde water schilderingen. Een mooie collectie met levensechte kunstwerken met elk een boodschap, zoals CHANGE, FLY, PROTECT en MAGIC. Inspirerend en mooi tegelijk.

Label of the Elements

Zo op het eerste oog zijn de posters en kaarten van Label of the Elements kleurrijk en eenvoudig. Maar niets is minder waar. Elk ontwerp staat vol met elementen met een achterliggende gedachte. Je ziet pictogrammen met een unieke betekenis uit de betreffende stad: het eten, de locatie, een leuk weetje maar ook de kleur van het ontwerp is afgeleid uit een element uit de stad. Spaar ze allemaal! Label of the Elements is een Nederlands merk van reisjournalist Chris Muyres en grafisch ontwerper Willemien Ebbinge.

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze haar momenten klein woongeluk. Veel plezier!

Bron: Tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers