DIY: maak je eigen verticale kruidentuin

beeld vtwonen Beeld

Het tuinseizoen is weer begonnen! Ik kijk uit naar de lange zomerdagen op ons dakterras. Een extra ruimte om los te gaan met creatieve en praktische ideeën :). Deze keer deel ik met jullie een mooi en praktisch idee voor een verticale kruidentuin met DIY plantenhouders. Mooi om te zien en praktisch om verschillende kruiden bij de hand te hebben! De verticale kruidentuin neemt op deze manier weinig ruimte in beslag en de planten ruiken ook nog eens heel lekker :).

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

undefined

Dit heb je nodig

 • Tegels (KARWEI)
 • Tegellijm
 • Hout (geschikt voor buiten)
 • Touw
 • Haakjes
 • Terracotta potjes
 • Verf
Lees verder onder de advertentie

Stappenplan: DIY plantenhouders

 • Lijm twee tegeltjes op elkaar met de tegellijm en verf de randjes van de tegels.
 • Zaag nu de stukjes hout op maat en boor aan weerszijden een gaatje. De afmeting van mijn latje is 19x3cm.
 • Vervolgens trek je het touw door de opening en bevestig je het touw door middel van een knoopje aan de onderkant van het latje.
 • Lijm nu het tegeltje op het latje met de tegellijm.
 • Je DIY plantenhouder is nu klaar! Wil je graag variëren? Geef dan de houten latjes een leuk kleurtje of verf het randje van de tegels in een andere kleur!
 • Tot slot geef je de plantenpotjes de gewenste kleur. Dit hoeft natuurlijk niet, je kunt de terracotta potjes ook zo laten. Let er wel op dat de lak voor buiten geschikt is.
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld


Je eigen kruidentuin

Naast dat de plantenhouders met de plantjes heel leuk zijn om te zien, heb je ook nog veel profijt van de kruiden op je balkon of in je tuin! Ik koos onder andere voor munt, rozemarijn, tijm en peterselie. Ideaal voor als ik een lekker kopje muntthee wil drinken of als ik een gerecht wil maken met verse kruiden! Wil je meer informatie over welke kruiden het beste bij jou en je tuin of balkon passen? In deze blog kun je alles lezen over de verschillende soorten kruiden.

Lees verder onder de advertentie

Aankleding van je balkon of tuin

Wij hebben het geluk dat we naast een tuin ook een dakterras hebben. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het dakterras altijd favoriet is geweest en dat de tuin wat betreft aankleding een beetje achterblijft. Wie weet komt daar deze zomer verandering in! Ik ben in ieder geval alvast op het dakterras begonnen om alles weer lenteproof te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld een aantal nieuwe planten gekocht. Zet plantenbakken in verschillende kleuren en met verschillende afmetingen bij elkaar. Dit geeft een speels effect en zo heb je gelijk lekker veel groen op je balkon of dakterras! Met wat kussens creëer je een fijn zitplekje. Lampjes erbij en je bent klaar voor de gezellige zomeravonden :).

Tanja van Hoogdalem

beeld vtwonen Beeld

Tanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.nl deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem