DIY: een etagère voor de feestdagen

beeld vtwonen Beeld

Jullie herkennen het vast wel. Rondom de feestdagen gaan er altijd dubbel zoveel lekkernijen naar binnen als normaal. Dan moet ik toegeven dat ik er normaal ook al wel wat van kan ;). Extra leuk natuurlijk om deze lekkernijen op een mooie schaal te serveren. Ik maakte daarom een DIY-etagère voor de feestdagen. Zo geef je gelijk een persoonlijke touch aan de decoratie tijdens deze dagen. De etagère is ook nog eens zo gemaakt, win-win dus!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Dit heb je nodig

  • Dienblad
  • Kandelaar
  • Waxinelichthouder
  • Borden
  • Kopje
  • Lijm Bison Max Repair

Aan de slag met de etagère

Bepaal allereerst de compositie van de etagère. Stapel de items naar wens op elkaar. Belangrijk is dat je van groot naar klein stapelt. Wissel eens met de verschillende items om te kijken welke volgorde het leukste effect geeft. Lijm alle losse onderdelen op elkaar en druk het elke keer goed aan. Let op dat je de items goed in het midden bevestigt. Laat tot slot alles goed drogen. Klaar is je etagère voor de feestdagen!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

DIY-idee: etagère voor oud & nieuw

Op de foto’s kun je zien hoe ik de items op elkaar gestapeld heb. Deze items kocht ik een tijdje terug bij de HEMA en Xenos. In het bovenste mokje heb ik wat gouden vorkjes en sterretjes gezet. Ideaal voor een feestelijke touch aan het geheel. Mijn etagère kun je als voorbeeld nemen, maar je kunt natuurlijk ook zelf de volgorde van de items bepalen. Snuffel eens in je kast wat je nog hebt staan of loop een rondje door de kringloop :). Op deze manier maak je je eigen verrassende en creatieve etagère. Na de feestdagen kun je de etagère natuurlijk ook nog gewoon gebruiken voor bijvoorbeeld een high tea of voor lekkere hapjes op een verjaardag.

Lees verder onder de advertentie

Wil je meer inspiratie voor de feestdagen? Lees dan ook eens mijn vorige blog over de DIY-kerstboom van strijkijzersnoer!

Tanja van Hoogdalem

beeld vtwonen Beeld

Tanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.nl deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem