WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

ShowUP interieurtrends en hoe je ze toepast

Twee weken geleden vond in Amsterdam de Nederlandse beurs showUP plaats. Omdat ik altijd mee wil zijn met de laatste trends, tips en nieuwtjes besloot ik deze hippe vakbeurs voor “home & gift” bij te wonen. Ik spotte er veel mooie interieurobjecten en leerde ook nieuwe dingen kennen. Welke trends we niet meer kunnen wegdenken uit onze interieurs én hoe je ze toepast, vertel ik je in dit artikel.

home delight 2 Woud

Trend 1: poederkleuren

Pasteltinten en poederkleuren blijven het goed doen in de interieurwereld. Overal rondom ons zien we deze kleurschakeringen terugkomen: in meubels, decoratie, textiel en verf. I love it! Gespot bij: Home Delight, Woud, Roomblush, FEST Amsterdam en LUNE.

Zo pas je het toe: met pasteltinten kies je zelf hoe ver je wilt gaan. Je kan werken in de vorm van kleine kleuraccenten — zoals decoratie en textiel — maar evengoed met grotere accentoppervlakken, denk aan meubelstukken of volledig geschilderde muren.

handed by lisanne interieurtrend ro smit interieurtrends

Trend 2: handwerk en ambacht

Handgemaakte, natuurlijke en duurzame producten krijgen de bovenhand. De tijd van keramiek en mandwerk is overduidelijk aangebroken. Ook alles wat gevlochten, geweven, gebreid of gehaakt is, doet het goed! Gespot bij: Zakkia, Handed By, Lisanne van Zanten, Studio Ineke van der Werff, TasKeramiek en Studio Ro Smit.

Zo pas je het toe: ga zelf aan de slag en maak je DIY interieurobjecten. Haak een kussen, bak potten of vlecht een mand! Zelf dingen maken is geweldig! Vind je dat toch een brug te ver? Dan kan je nog altijd de zolder van je oma uitkammen op zoek naar verloren schatten!

ooghart interieurtrends interieurtrends slide art interieurtrends hamerhaai

Trend 3: geometrische verlichting

Geometrische vormen en patronen is een tendens die al enige tijd meegaat. In het begin won deze trend vooral aan terrein wat betreft decoratie, textiel en grafisch ontwerp. En nu heeft hij ook overduidelijk de verlichtingswereld veroverd! Gespot bij: Ooghart, Slide Art en Hamerhaai.

Zo pas je het toe: ga op zoek naar een leuke geometrische lamp in hout, metaal of papier. Je vindt ze tegenwoordig van verschillende merken en in allerlei prijsklassen. Liever zin om iets zelf te maken? Een papieren origami lamp heb je op zo’n twee uurtjes gemaakt!

unc interieurtrends interieurtrends botanical plant interieurtrends

Trend 4: botanisch wonen

Ook deze trend blijft erg populair in onze woningen. Iedereen wil tegenwoordig in een “urban jungle” wonen. We zien veel planten, vazen en botanische prints op diverse interieuraccessoires. Gespot bij: Urban Nature Culture Amsterdam, Green Lifestyle Store, Moebe, À La en PikaPlant.

Zo pas je het toe: Go green! Ga voor planten in heel je interieur, zowel staand als hangend. Ben je bang dat je planten doodgaan? Kies dan voor een onderhoudsvrije bokaalplant of een epifyt. Gedroogde bloemen zijn ook terug in. Plaats ze in een kader of hang ze aan de muur.

creative lab stationary kaartjes interieurtrends i love my type interieurtrends

Trend 5: papier- en schrijfwaren

Alles van stationary is helemaal terug van weggeweest! Notitieboekjes, posters, kaartjes, scharen, linialen, … You name it! Sommige merken gaan voor soberheid, anderen kiezen dan weer een iets kleurrijker geheel. Ik ben fan van allemaal! Gespot bij: Monograph, Creative Lab Amsterdam, Jots, Papette en I Love My Type.

Zo pas je het toe: September is de terug-naar-school maand, dus dat komt prima uit. Ga op zoek naar enkele simpele basisstukken en combineer deze met een opvallende eyecatcher. Een gouden schaar bijvoorbeeld doet het altijd goed!

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer.

Bron: Tekst en fotografie Anne-Catherine Gerets

nog meer: bloggers