WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY betonnen theelichthouders

Nu de winter in aantocht is en de dagen terug korter worden maak ik het ’s avonds thuis graag gezellig. Ik heb wel enkele theelichthouders, maar had dit nog nooit zelf gemaakt. Hoog tijd dus! Ik zocht een super simpele manier om dit te doen en creëerde deze leuke DIY.

Beton alom!

Een tijdje geleden haalde ik het boek “Making concrete pots, bowls & platters” van Hester Van Overbeek in huis. Ik vind beton namelijk een prachtig materiaal en het past ook perfect in alle woningen! Geen wonder dat het een echte interieurtrend is geworden de laatste jaren.

Ik gebruikte het boek vooral als inspiratiebron en besloot om zelf een hele simpele variant te maken. Ik nam enkele plastieken bekertjes en deed daar 3 cm creatief beton in. Dit beton is trouwens echt makkelijk om te gebruiken: volg gewoon de instructies op het potje en het vlot vanzelf. No stress! In het vloeibare beton stak ik al een theelichtje, zodat het beton rondom hard kon worden. Nadien liet ik het beton 24 uur drogen. De volgende dag haalde ik het theelichtje eruit en sneed ik het plastieken bekertje open. Ik plakte een deel van de theelichthouder af met washitape en verfde de rest met een blauwe pasteltint. Even laten drogen, het theelichtje er terug in en tadaaa: mijn eigen betonnen theelichthouder was een feit!

beton-theelicht-boek

Dit heb je nodig

  • Creatief beton
  • Lepel of spatel
  • Plastieken bekers
  • Theelichtjes
  • Schaar of hobbymesje
  • Verf
  • Penseel
  • Washitape

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer. Graag een workshop volgen van Anne-Catherine? Hou dan CLO CLO Studio in de gaten!

Tekst en foto’s: Anne-Catherine Gerets

nog meer: bloggers