WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 stylingtips met vazen en bloemen

Heel veel jonge mensen zijn – net zoals ik – terug volop bezig met bloemen en planten. Toch merk ik in mijn omgeving dat sommigen nog twijfelen over bepaalde keuzes. Ze vragen mij bijvoorbeeld welke bloemen er nu hip zijn, want ze willen zeker niet dat het oubollig overkomt. En ze willen weten in welke soort vaas ze die bloemen kunnen steken. Ik besloot om mijn tips & tricks te bundelen in dit artikel.

vaasjes groen blauw

Flesvazen

De leukste vazentrend vind ik momenteel de flesvazen! Deze transparante, glazen vazen passen in elk interieur en bestaan bovendien in verschillende kleuren en vormen. Ik vond mijn vijf flesvazen op de webshop van vtwonen, maar je kan ook aan de slag gaan met oude melkflessen of op een rommelmarkt snuisteren naar gistflessen. Eén ding is zeker: mixen en matchen is een must als je voor deze trend gaat!

vaasjes stylen

bloemen kleur

Flower power

Er is niets mooier dan moeder natuur zeg ik altijd wanneer mensen me vragen waarom ik zo veel groen in huis heb. Naast mijn vaste verzameling planten die over heel mijn appartement verspreid staan, koop ik ook vaak verse bloemen. Die zet ik op de eettafel als eyecatcher en ze fleuren meteen mijn interieur op!

Een bos bloemen brengt echt meteen kleur in je interieur. Wil je een moderne en trendy look? Ga dan voor eenvoud. Zoek enkele opvallende, karaktervolle bloemen en plaats de stengels losjes in de flesvazen. De meeste hedendaagse boeketten hebben weinig bladgroen en zien er wild (lees: niet perfect geschikt) uit. Je kan ook één bloemensoort uitkiezen en deze tot z’n recht laten komen, zoals tulpen, pioenrozen of margrieten. Geen zin om dit allemaal zelf te doen? Kies dan een abonnement van Bloomon en zij regelen alles voor je!

vazen bloemen tips

Tropisch paradijs

Met bladeren van tropische planten kan je een botanische sfeer in je eigen woning creëren. Heb je thuis een palm of monstera deliciosa staan? Knip dan een blad of stengel af en steek deze in een vaas. Je zal meteen wegdromen naar paradijselijke stranden. Extra tip: Je hoeft niet in alle vazen iets groens te steken, flesvazen zien er ook prima leeg uit!

groen vaasjes

stylingtips vaasjes

Natuurlijke eenvoud

Less is more wat decoratie betreft. Veldboeketten doen het erg goed tegenwoordig, omdat ze er zo sober en natuurlijk uitzien. Een trend is om je vazen te vullen met takken en heidebloemen. Die kan je makkelijk vinden tijdens een wandeling in het bos of misschien in je eigen achtertuin. Plaats enkele droge takjes (ik koos voor eucalyptus en gipskruid) in je vazen en geniet van het prachtige, simpele resultaat!

Shoppinginfo

Groene vaas Wave van House Doctor, groene vaas/fles van House Doctor, transparante vaas van Bloomingville, groene vaas Shaped van House Doctor en paars-grijze vaas Beo van FEST Amsterdam. Bloemen, bladeren en takken bij Van Uytsel in Kontich.

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer.

Bron: Tekst, styling en fotografie Anne-Catherine Gerets

nog meer: bloggers