Cadeautjes voor een duurzame december

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Minimaliseren. Het lijkt wel hét toverwoord van 2017. Ook ik probeer wat meer overzicht in mijn huis en leven te krijgen. Niet altijd makkelijk, zeker niet met een peuter en een baby in huis. En die decembermaand helpt ook al niet. De feestdagen staan garant voor onrust én nog meer spullen. Niks aan te doen. Toch?

Zo vier je een duurzame december

Nou, het kan best anders. Dit zijn mijn favoriete tips:

1. Rust & regelmaat

Niet de makkelijkste, maar wel heel belangrijk. Maak keuzes in wat je wel of niet doet. Zo kijken wij bijvoorbeeld geen Sinterklaasjournaal en zet de peuter ‘maar’ 2 keer per week zijn schoen.

Lees verder onder de advertentie

Die feestmaand kun je ook anders vieren: december staat voor samenzijn, veel spelletjes doen en samen zingen. Zo slaapt hij een stuk beter. En wij ook.

2. Koop minder, kies bewust

Less is more. Ja echt, ook bij kleine kinderen. Ze kunnen maar met één ding tegelijk spelen. Maak afspraken met opa & oma. Misschien kun je samen één groot cadeau geven, zodat je huis niet volstroomt met allerlei prullen. Of cadeautjes die bij elkaar passen, zoals extra rails en treinen.

Bewust kopen, betekent soms investeren. In iets dat duurder is, maar waar ook broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes nog mee kunnen spelen. Of wat straks een tweede leven krijgt via Marktplaats.

Lees verder onder de advertentie

3. Een praktisch cadeau is ok

Natuurlijk mag Sinterklaas een echte hartenwens in vervulling laten gaan. Maar niet de hele verlanglijst hoeft gekocht te worden. Een gedichtje wat hierbij helpt is:

Something they want – die hartenwens
Something they need – iets praktisch
Something to wear – denk aan sokken of pyjama
Something to read – om samen te lezen

Deze regels ‘werken’ trouwens ook voor volwassenen.

Lees verder onder de advertentie

4. Koop duurzame decembercadeaus

Kies voor cadeautjes van natuurlijke materialen, die op een eerlijke manier gemaakt zijn. Dat is een feest voor jezelf, maar ook voor de maker.

Een voorbeeld? Deze okergele Fabelab swaddle van biologisch katoen voor de jongste. Een gebruiksvoorwerp, maar zo zacht en mooi van kleur, dat ik er iedere keer weer blij van wordt.

Lastig om te vinden? Nee hoor. Alle onderstaande cadeautjes zijn duurzaam. En in de vtwonen shop vind je er nog veel meer. Ik wens je een fijne duurzame december.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

In de collage zie je:
Wolk muziekmobiel
van Fabelab
Blauwe bandana van Fabelab
Okergele berenknuffel van Fabelab
Okergele swaddle van Fabelab
Bijtring pirate van Fabelab
Art Cards van Wee Gallery – Zwart-wit lijkt misschien saai voor een baby, maar dat is het niet. Ze zijn dol op contrast. De kleinsten kunnen uren naar deze kaarten kijken. Als ze groter zijn kun je hiermee dierennamen oefenen.
Wolkenbord van Bloomingville

Op de foto’s zie je verder:
Naampuzzel van CRE8 – Een unieke puzzel met de naam van je kind. De kleuren mag je zelf kiezen. De puzzel wordt speciaal voor jou gemaakt in een sociale werkplaats in Amsterdam.
De Boomhut door Ronald en Marije Tolman – Een prachtig prentenboek zonder tekst, waarbij je zelf de mooiste avonturen kunt bedenken.
Houten dieren van Ostheimer

Lees verder onder de advertentie

Laura en James

beeld vtwonen Beeld

Laura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar . Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met .

Bron: tekst www.lauraenjames.com