Binnenkijken bij groenliefhebber Liesbeth

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

In mijn blogs voor vtwonen geef ik jullie regelmatig een kijkje in mijn interieur, zo leuk dat ik hiermee anderen kan inspireren! Maar zelf hou ik ook ontzettend veel van binnenkijken bij anderen…

Binnenkijken bij Liesbeth

Op vrij jonge leeftijd begon mijn nieuwsgierigheid al naar hoe bepaalde huizen er van binnen uit zouden zien wanneer ik er langs liep. Deze nieuwsgierigheid is niet meer weg gegaan en wat is het dan leuk als je bij iemand thuis wordt uitgenodigd die ook nog eens gedeelde interesses en passies heeft!
De creatieve en erg vriendelijke Liesbeth van het label Sloppop Yeah nodigde mij spontaan uit via Instagram om eens langs te komen. Die kans liet ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan! Ik deel met jullie graag een aantal plaatjes die ik schoot bij Liesbeth thuis in de Sparrenhof. Wat een droom van een huis…

Gedeelde interesses

Wanneer ik het heb over gedeelde interesses gaat het in dit geval om onze gedeelde passie voor vintage (Liesbeth en haar partner & nichtje Kristel zijn recent een online shop Seizoenennl begonnen vol vintage schatten) en groen! Niet alleen is het prachtige huis van Liesbeth en haar man omringd door groen, ook binnen komt groen in bijna iedere kamer van het huis terug.

Vintage en modern design

Liesbeth is naar mijn mening erg goed in het combineren van vintage met modern design en maakt daarbij ook prachtige kleurcombinaties. Deze elementen combineren dan weer erg goed met de verschillende soorten planten die worden gehuisd in mooie vintage bloempotten, macramé plantenhangers of bijvoorbeeld een grote metalen emmer.

Achtertuin vol groen

Tijdens mijn bezoek aan de Sparrenhof maakten Liesbeth en ik samen met haar hond Dex een fijne wandeling door het bos dat in haar achtertuin ligt. In deze geweldige tuin is ook weer genoeg groen te zien in de vorm van verschillende planten op het terras tot een groene kas (ja echt!) waar Liesbeth haar eigen groenten en kruiden verzorgt. Deze worden helaas af en toe weer weggesnoept door verschillende bosbewoners zoals muizen, maar dat mag de pret niet drukken! En dan de natuur zelf waar het huis mee is omringt, groener kan bijna niet! Ik ging naar huis met een hoofd vol inspiratie en een hoop mooie foto’s!

Tips voor binnen- en buitenplanten

Ik vroeg aan Liesbeth tips voor de verzorging van binnen- en buitenplanten:

Lees verder onder de advertentie
 • “1 keer per week maak ik een rondje langs al mijn binnenplanten, geef ze water waar nodig en haal eventuele dode bladeren of stengels weg. Ditzelfde doe ik iedere dag voor mijn planten in pot buiten. Daarbij is het ook belangrijk om steeds de dode bloemen weg te knippen.
 • Liever te weinig water dan teveel!
 • Bij de kringloop zijn legio oude boeken over kamer- en tuinplanten te koop. Hier haal ik vaak mijn documentatie vandaan.”

Favoriete kamerplanten

De favorieten kamerplanten van Liesbeth zijn onder andere:

 • Monstera Deliciosa: de gatenplant.
 • Pachira Aquatica: de geldboom. In het Verre Oosten wordt geloofd dat de bladeren geld kunnen vangen, vandaar de naam.
 • Palm Kentic, heel makkelijk in onderhoud.
 • Calathea. Deze plant sluit ’s avonds zijn bladeren om ze ’s morgens weer te openen.
 • Scindapsus Pictus Trebie: hangplant.
Lees verder onder de advertentie

Stylingtips

Als laatste nog wat stylingtips van Liesbeth!

 • “Combineer vintage items met planten en een mooi designstuk. Denk bijvoorbeeld aan een oud schilderij in combinatie met een plant en een HAY-kandelaar.
 • Zet een hele grote plant in je slaapkamer, bijvoorbeeld een palm. Dit geeft gelijk een gevoel van luxe.
 • Liever 10 planten in een groep bij elkaar, dan 10 planten op een verschillende plek.
 • Liever 1 royale plant, dan 3 kleine plantjes.
 • Mijn ‘regel’ is: als het plaatje teveel klopt, dan heb ik iets niet goed gedaan…”

My Attic

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel