WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 redenen om met handlettering te starten

Als we Pinterest mogen geloven, is de trend van handlettering aan een grote opmars bezig. Blogger Cynthia van Studio Vertess geeft 5 redenen waarom jij nu met handlettering zou moeten starten!

Volop genieten

Wanneer je aan handlettering denkt, zou je ’t niet meteen omschrijven als rustgevend. En toch is het zo! Je mag er vooral niet van uitgaan dat alles perfect moet zijn. Maak er een momentje voor jezelf van en geniet! Het is de perfecte vorm van ontspanning. Althans, dat is het toch voor mij.

Trend-alert

Wie dacht dat handlettering al snel een stille dood zou sterven, heeft het mis. De trend van handlettering, brushlettering en moderne kalligrafie is nog lang niet op z’n einde. Er zijn enorm veel boeken over verschenen en Pinterest staat er vol mee. Workshops zitten vol en de interesse is groter dan ooit, zowel bij jong als oud. Kijk rond en get inspired! Je kan er heel wat kanten mee op.

Iedereen kan het leren

Het leuke aan handlettering is dat iedereen het kan leren. Je hoeft heus geen mooi handschrift te hebben om aan de slag te kunnen. Letters schrijf je namelijk niet, je tekent ze. Er bestaan ontelbaar veel lettertypes, je moet gewoon zoeken welke stijlen en vormen jou het beste liggen. En dan… oefenen, tot je erbij neervalt.

Een zelfgemaakt ontwerp is leuker dan eentje van de winkel!

Een verjaardagskaart, uitnodiging of een geschenkje met een persoonlijke touch… Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er je eigen creativiteit in kwijt met handlettering. Een persoonlijk geschenkje is zoveel leuker om te geven (of te krijgen).

Think outside the box

Met handlettering valt zoveel meer te beleven dan enkel tekenen met potlood en papier. Zo kan je je ramen of krijtborden pimpen met glas – of krijtmarkers of je kan oppervlakken vullen met verschillende soorten fineliners of pigmentliters. Nog een kleine tip nodig? Voor de final touch van je ontwerp kan je gebruik maken van doodles: eenvoudige tekeningen om het geheel wat op te vrolijken. Je handgeschreven quote is nu helemaal af! Aan wie geef jij ‘m?

Over Cynthia van Studio Vertess

Fotografe by day, handlettering queen by night. Cynthia Vertessen van Studio Vertess volgde een opleiding Beeldende Kunsten en behaalde een master in de televisieregie en audiovisuele kunsten. Dat er een creatief brein verscholen zit in Cynthia hoeven we je dus niet te vertellen. Op haar website vind je een groot aanbod aan workshops terug. Voor vtwonen schrijft ze over de leukste handlettering-creaties en hoe jij daar zelf mee aan de slag kan.

Bron: tekst en fotografie Cynthia Vertessen

nog meer: bloggers