WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 DIY-ideeën met groen

Samen met vtwonen maakte ik 4 leuke video’s met niet al te ingewikkelde DIY-projecten. Natuurlijk in mijn favoriete thema groen! Ik vond het ontzettend leuk om te doen en ben ook erg blij met het eindresultaat. Naast de video’s maakte ik ook wat foto’s van het resultaat. Deze deel ik hier graag nog even met jullie!DIY-idee met groen: terrarium - Marij van My attic

1. Terrarium: een groene miniwereld

Een terrarium of een mini-ecosysteem is een afgesloten glazen pot, stolp of fles met daarin een aantal kleine plantjes, die met de juiste middelen voor een lange tijd kunnen overleven zonder al teveel zorg. Wanneer je een terrarium koopt of zelf maakt, moet deze als het goed is dus voor een lange tijd meegaan.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel mooie terrariums en mini-ecosystemen te koop. Maar zelf je eigen minituintje maken is misschien nog wel veel leuker! Met deze mooie grote voorraadpot, wat kiezels, actieve houtskool (tegen schimmels en te vinden bij de aquariumafdeling in het tuincentrum), potgrond, wat mos en miniplantjes, maakte ik dit terrarium in een aantal simpele stappen. In principe kun je de dop op de pot laten zitten, maar als de pot beslaat, kun je hem natuurlijk altijd even laten luchten! Bekijk hier de video voor de complete DIY!

DIY-idee met groen: zwevende plank - Marij van My attic

2. Zwevende plank

Ik houd er zelf erg van om dingen op te hangen aan het plafond in huis. Dan heb ik het niet over een hanglamp middenin de kamer, maar bijvoorbeeld over een hangplant, light bulb of in dit geval een zwevende plank ergens in zo’n dode hoek waar je niet zoveel mee kunt. Juist met zo’n bijzonder hangend object kun je zo’n hoek helemaal afstylen. Voor deze DIY gebruikte in een messing dienblad en twee leuke bloempotjes uit de vtwonen-shop. Daarnaast had ik nog stevig touw en wat houten kralen nodig. Zoals je in het filmpje kunt zien, is het echt heel eenvoudig om zo’n zwevende plank te maken. Deze variant vond ik erg mooi uitkomen tegen mijn okergoude muur.

DIY-idee met groen: bloempotten van beton - Marij van My attic

3. Bloempotjes van beton

Bloempotjes, daar kun je er eigenlijk nooit teveel van hebben! De bloempotjes van gips of beton heb je misschien weleens voorbij zien komen op Pinterest. Maar hoe maak je ze nou eigenlijk? Ik testte het uit en gebruikte zowel wit beton als grijs beton. Daarnaast gebruikte ik pastelkrijt om nog een extra kleuraccent toe te voegen aan de potjes. Hiervoor kun je ook pigment in poedervorm gebruiken. Je kunt eigenlijk eindeloos combineren met de verschillende kleuren beton en pigment. Daarnaast is het elke keer weer een verrassing hoe het bloempotje eruit komt te zien na het droogproces. Zin om zelf aan de slag te gaan? Bekijk hier de video!

DIY-idee met groen: beschilderde bloempot - Marij van My attic

4. Kleurrijke beschilderde bloempotten

Ook met deze DIY kun je eindeloos variëren. Ingewikkeld is het zeker niet, best fijn toch? Ik koos voor een aantal van mijn favoriete kleuren en een speels confettipatroon. Je kunt bij deze DIY ook aan de slag gaan met tape voor een strakker en grafischer resultaat. Bekijk de video voor het complete stappenplan!

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers