Woonidee: hanglamp aan een extra lang draad

Bad Marktplaats.nl. Hanglamp Casa Maria in Breda. Bamboe handdoekenrek Xenos. Witte handdoek gekocht op Bali. Blauwe handdoek VT Wonen. Dressoir erfstuk. Gevlochten bamboe plantenbakje Ikea. Zeepdispenser Meraki. Muurverf Eucalyptus van Painting the Past. Beeld vtwonen 02-2020 | styling Sharon Roest | fotografie Caroline Martinot
Beeld vtwonen 02-2020 | styling Sharon Roest | fotografie Caroline Martinot

Een hanglamp hoeft niet altijd dicht bij het plafond te hangen. Bovendien hoef je het draad niet per se weg te werken. Door een extra lange draad te gebruiken, ontstaat een nonchalant effect. En omdat de lamp zo zichtbaar is, dubbelt hij als decoratie. Heleen en Arthur pasten dit idee toe in de badkamer, maar we laten je ook zien hoe sierlijk het in de slaapkamer kan staan.

Lees verder onder de advertentie

Dubbel arbeidershuisje in Utrecht

Heleen en Arthur wonen met hun kinderen in een dubbel arbeidershuisje in Utrecht. Ze namen lang de tijd voor de puntjes op de i. ‘Sommige mensen kopen een huis en zoef, het is ingericht’, zegt Heleen. ‘Maar een interieur wordt pas eigen als je het laat groeien. Ik ben regelmatig ergens gaan zitten en heb al mijn zintuigen gebruikt om te ontdekken wat daar nodig was. De keuken echode bijvoorbeeld en voelde kil. Uiteindelijk heb ik een plaat kurk op de eettafel gelijmd die geluid dempt, een warme uitstraling heeft én prettig aanvoelt. En in de woonkamer miste ik daglicht. Na lang dubben, bedacht ik dat we een langgerekte rechthoek uit het dakterras erboven konden zagen om een lichtstraat te maken. Nu is dat een heerlijke plek.’ ‘Ik heb de ideeën, Arthur kan alles maken. Dat is een fijne combinatie.’ Neem een kijkje in dit arbeidershuis.

Hanglamp aan lang draad

De zoektocht naar de juiste lamp voor een ruimte kan een lastige zijn. Er zijn veel verschillende lampen en daarbij wil je het juiste licht. Heleen en Arthur hebben in de badkamer een lamp opgehangen, maar misschien niet op de manier die je zou verwachten. Ze hebben de lamp namelijk niet hoog aan het plafond gehangen, maar juist laag. Zo creëer je een nonchalant effect en kun je en maak je van de hanglamp een in het oog springende decoratie. Voor de badkamer is het aan te raden om voor warm licht te gaan. Zo benadrukt de laaghangende lamp de zenruimte extra.

Hanglamp in de slaapkamer

De badkamer is een opvallende plek om zoiets anders te proberen, maar de laaghangende lamp kun je in meerdere ruimtes laten terugkomen. Zo kun je in de slaapkamer dit leuke decoratiestuk ophangen bij het bed in de kleur en materiaal die bij het interieur passen. Als je de lamp naast het bed wat lager hangt, heb je nog steeds voldoende licht. Zo kun je in je bed optimaal genieten van het boek dat je aan het lezen bent.

Lees verder onder de advertentie
Bed en nachtkastje Ethnicraft. Lijstje Sissy Boy. De waxinelichthouder van Himalayazout was een cadeau. Beddengoed Zara Home. Wanddecoratie Ixxi Hanglamp Normann Copenhagen. Raambekleding Xenos.  Beeld vtwonen 02-2020 | styling Sharon Roest | fotografie Caroline Martinot
Beeld vtwonen 02-2020 | styling Sharon Roest | fotografie Caroline Martinot

DIY lamp

Je kunt de (hang)lamp heel simpel houden of er juist een eyecatcher van maken. De lamp van Heleen en Arthur heeft een opvallende vorm, maar als je van iets subtieler houdt dan kan dat natuurlijk ook. Met deze DIY maak je een subtiele maar sfeervolle lamp van karton. Je kunt met een pendel de lampenkap aan een snoer hangen. Je bevestigt vervolgens een haakje aan het plafond, waar je het draad overheen kunt hangen. Vervolgens kun je de kartonnen lampenkap met een lichtbolletje erin bevestigen aan de pendel en zo laag als je wilt ophangen in het interieur.

Lampvoet, terrazzo sierboog, hoofd (hkliving.nl). Groen linnen kussensloop (hm.com). Gestreepte plaid Marin (nl.casashops.com). Overig privébezit. Beeld vtwonen 2020 DIY special 02 | ontwerp & styling Marlies Does | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 2020 DIY special 02 | ontwerp & styling Marlies Does | fotografie Sjoerd Eickmans
Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl