Vrijstaand huis in Emmen

Gezocht: een huis dat niet verbouwd hoefde te worden. Gekocht: een huis waar álles aan moest gebeuren. Want Marije en Bastin zagen wel: ‘Het had alles in zich om een mooi familiehuis te worden.’

Licht en ruimte

Ze zijn nog maar net terug van hun Italiaanse kampeervakantie, als 
er alweer bulldozers en graafmachines de voortuin inrollen. Het is het laatste staartje van de verbouwing, vertelt Marije: ‘Het maken van een oprit.’ En o ja, er is nog een stukje onbeschilderde dakrand, daar gaat ze straks de kwast overheen halen. Daarmee zet ze het puntje op de i van een verbouwing die acht maanden duurde en die licht en ruimte bracht in een wat benauwde, donkere jaren zestig woning. ‘Ons vorige huis, in hartje Groningen, was binnen een week verkocht. Dat was wel schrikken! Op Funda kijken is onze hobby en ik had dit huis al eens gezien, maar we wilden liever niet verbouwen en hier moest álles aan gebeuren.’ Toch ging het stel overstag.

Een stukje ziel

Een opstapje bij de entree, bekleed met stukjes gebroken leisteen, en een stukje schrootjeswand in de hal zijn de enige elementen die nog herinneren aan het bouwjaar van het huis, 1964. ‘Ik vond dat er nog iets van de oorsprong te zien moest zijn, van de ziel van de woning. Daarom staan hier ook enkele jaren zestig meubels, zoals het kastje in de zithoek dat we vonden op Marktplaats.’ Maar het nieuwe huis moest vooral een modern huis worden. Samen met architect Bert Pepping van architecten-
bureau Detail 10 (www.detail10.nl) werden de plannen gesmeed. En zo verdween alle schoonmetselwerk achter een strakke, witgeverfde stuclaag, werden de oude houten vloeren vervangen door een bijna-witte gietvloer – met vloerverwarming, ‘heerlijk behaaglijk voor de kinderen’ -, en maakte de speksteenkachel plaats voor een mooie liftdeurhaard.

Bron: vtwonen november 2015 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk | Tekst Monique van der Pauw

nog meer: binnenkijken

Reacties:

Anoniem op 31 oktober 2015 om 09:47

Fantastisch! Wat een mooie rustige inrichting. Ik heb een vraag over de grote witte draad lamp, waar komt deze vandaan?

Beste Dieuwertje, deze mooie grote lamp gaat schuil onder de naam Random Light: http://www.moooi.com/products/random-light Je vindt ‘m bij Moooi.

Anoniem op 30 november 2015 om 08:57

Wat een mooie inrichting!
Mag ik vragen van welk merk de bank is?
Groetjes, Sam

Hoi Sam, de bank hebben de bewoners gevonden bij Design on Stock. Misschien kunnen ze je daar verder helpen aan het juiste exemplaar!

Anoniem op 30 november 2015 om 08:58

ps nog een vraagje! Wat voor soort gietvloer is het? Hebben jullie hier meer informatie over?
Bedankt! Groetjes, Sam

Helaas hebben we geen extra informatie over het soort gietvloer dat hier in huis ligt. Misschien kan een specialistisch oog hier meer over zeggen!?

Anoniem op 9 maart 2016 om 11:03

Love de tegels in de keuken!
Waar zijn deze te verkrijgen?

Beste Carina, dit zijn de Javea Sea Green tegels uit onze eigen vtwonen collectie.

Anoniem op 30 november 2016 om 21:51

Wat heb je super mooie tegels op de wand in de keuken. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt/welk merk het is?