WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verrassend en speels huis in Varberg Zweden

Dat het huis bestond uit twee driekamerappartementen met een gemeenschappelijke douche in de kelder, was geen enkel probleem voor Jennie en Fredrik. Toen ze op dit huis stuiten uit de jaren 30 (nog vol asbest!), waren ze meteen verliefd. Dicht bij het centrum van de stad en vlak bij de zee; een betere combinatie konden ze zich niet voorstellen. ’Toen ik de ramen in het trappenhuis zag en de knoestige appelbomen in de tuin, was ik meteen verkocht,’ vertelt Jennie, die nog steeds over-gelukkig is in hun huis.

Speels huis; van binnen en buiten

Het huis is ingericht met een mix van vlooienmarktkoopjes, erfstukken, herinneringen aan reizen en werken van artiesten en kunstenaars die Jennie op Instagram en diverse blogs vond. ‘Ik word altijd aangetrokken door de oneindige rijkdom van kleuren in plastic en speelgoed. Onze stijl wordt speelser met elk kind. Er komt altijd wel weer wat bij.’ Niets heeft een vaste plek in huis. Jennie houdt van verrassing en gooit geregeld de boel om, zodat het interieur elke keer weer nieuw lijkt. ‘Alles wat ik leuk vind, past er gewoon bij. Ik zou verveeld raken als ik niet mijn eigen ding kon doen. Mijn huis is mijn theater en de tuin mijn speeltuin!’

Het huis moest niet alleen van buiten, maar ook van binnen onder handen worden genomen. Eerste vereiste was om het vooral makkelijk en gezellig te maken voor het gezin. Alles draait om de keuken, dat was het uitgangspunt bij het inrichten van het huis. Koken is de grootste gemeenschappelijke interesse van Jennie en Fredrik. ‘Wat ik het liefst doe, is vrienden voor het eten uitnodigen en dan eindeloos samen aan tafel zitten, met de kinderen erbij.’ Van twee kamers werd één grote keukenruimte gemaakt met ruime doorgangen naar de hal en woonkamer. Aan de buitenkant kwamen horizontale ramen en werd het huis betimmerd met onder andere sparrenhout. Jennie vindt dat haar huis eruitziet als een gezellig, groot vogelhuis.

Bron: vtwonen september 2014 | Fotografie Jenny Brandt | Styling en tekst Kicki Wieslander

nog meer: binnenkijken