Verbouwde basisschool in Amsterdam

Zelf je droomhuis bouwen in een oude basisschool, met veel licht en ruimte voor het hele gezin, én logees. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het overkwam Belia en Jesse toch echt. En nu is het elke dag genieten in hun verbouwde basisschool.

waar: Amsterdam
bewoner(s): Belia en Jesse
soort huis: Verbouwde basisschool
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 175 m²
trefwoorden: woonkamer, keuken, vrijstaande woning, bestaande bouw, 150 tot 250 m2, gezinshuis, groot wonen

Dromen

Soms komen dromen uit. Toen een vriend van Belia en Jesse met zijn bedrijf het project initieerde om een oude basisschool in Amsterdam tot woningen te transformeren, had het stel nooit gedacht dat ze er vier jaar later ook werkelijk zouden wonen. Belia: ‘Het leek too good to be true. Zoveel oppervlakte in Amsterdam, helemaal zelf in te vullen, vlakbij het Vondelpark en ook nog met een grote tuin!’ Natuurlijk tekende het stel meteen in voor één van de woningen, want soms moet je een gokje wagen. Bovendien was de kans van slagen van het plan groter als de 
potentiële bewoners al gevonden waren. Het project werd geselecteerd als bestemming voor de oude school. Belia en Jesse vroegen de architecten van BendienWierenga om hen te helpen het interieur vorm te geven.

Interessante gespreksstof

De keuken kreeg een prominente plaats in huis. Belia en Jesse organiseren graag etentjes. Vooral hij vindt het leuk om te koken, vandaar dat zowel het kookeiland als de eettafel een maatje meer is. Belia houdt zich voor zo’n etentje bezig met de sfeer en aankleding. En niet alleen dan. ‘Ik houd erg van mooie spullen. Dat hoeft niet allemaal modern design te zijn, juist de mix met vintage en antiek uit verschillende stijlperiodes vind ik leuk. De spullen die we al hadden werden hier ineens een stuk mooier. Ook de kunstwerken komen in dit huis beter tot hun recht. Mijn favoriete schilderij, het meisjesportret van Katinka Lampe, hing in ons vorige huis helemaal tegen het plafond aan. Kunst is belangrijk voor ons. Behalve dat het hier heel kaal zou zijn zonder, zit aan elk werk een verhaal vast.’

Shoppen in de stijl van

Bron: vtwonen 5-2016 | Fotografie Anouk De Kleermaeker | Styling Jacqueline Otto | Assistentie Romy van Leeuwen | Tekst Carla Robben

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Jeannette Wulder op 8 januari 2018 om 17:06

Ik vind de poster van een bouwwerk boven het dressoir erg mooi.
Waar is deze te koop?

>

vtwonen op 9 januari 2018 om 09:36

Beste Jeannette, helaas beschikken wij niet over deze informatie. De bewoonster van dit mooie huis heeft ook een eigen website: https://www.giftsbybeel.nl/ Misschien kun je daar nog informeren?

>

Anoniem op 15 januari 2017 om 21:44

Prachtig allemaal, waar hebben jullie de afzuigkap gekocht of wat voor merk is het??

>

Anoniem op 16 januari 2017 om 08:30

Beste David, de enige informatie de we hebben, is dat de keuken is ontworpen door Bendien/Wierenga architecten en gemaakt door Pieter Fontijn. Misschien kun je daar nog eens informeren!

>

Anoniem op 10 juni 2016 om 10:37

Wat hebben jullie er een prachtige woon- en leefplek van gemaakt. Echt gaaf! Wij hebben grote stalen raamkozijnen in de stijl zoals jullie in de achterpui en zijn bezig met het schilderwerk hiervan. Ik vind te 'staalkleur' verf die we hebben gekocht eigenlijk te 'zwart'. Mag ik vragen welke RAL kleur jullie hebben gebruikt?

>

Anoniem op 16 juni 2016 om 07:20

Beste Jacqueline, helaas hebben wij daar geen informatie van tot onze beschikking. We kunnen je daarom ook niet aan het gouden antwoord helpen, sorry!

>

Anoniem op 2 juni 2016 om 13:25

Welke soort betonvloer ligt er in de keuken en weet je van welke leverancier?

>

Anoniem op 3 juni 2016 om 12:21

Beste Yvon, helaas hebben we geen informatie over de vloer. De bewoonster van dit mooie huis, is tevens eigenaar van Gifts by Beel. Wellicht kun je daar nog eens een poging wagen voor het gouden antwoord: http://www.giftsbybeel.nl/8urraz-contact.html

>

Anoniem op 30 mei 2016 om 22:11

Op de foto van de ouderslaapkamer zag ik een heel mooi wandlampje. In jullie blad zag ik dat deze van House Doctor was. Ik heb al heel veel verschillende websites afgespeurd, maar ik kan de lamp nergens vinden. Wel de gewone lamp, maar niet met de koperkleurige binnenkant. Weten jullie waar ik de lamp kan krijgen?

>

Anoniem op 31 mei 2016 om 07:34

Hoi Hilda, we hebben even voor je gezocht, maar helaas ook zonder resultaat. Volgens mij het de wandlamp 'Game'. Wil je meer informatie, dan kun je denk beter een berichtje sturen naar House Doctor zelf. Via deze pagina kun je ook alle House Doctor dealers opzoeken: http://en.housedoctor.dk/find-a-dealer Succes!

>

Anoniem op 29 mei 2016 om 11:53

Ik zag in een flits twee prachtige strakke bankjes. Wrs bruin strak leer met open rugleuning. Zie ze niet meer terug op de foto's. Waar komen die vandaan?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties