vtwonen

Twee-onder-een-kapwoning in Beverwijk

Lang dubben over veranderingen in huis is Mariëtte vreemd. ‘Ook als ik niet zeker weet hoe iets uitpakt, denk ik: ik waag het erop. Het resultaat van haar experimenteerdrift is een eigenzinnige twee-onder-een-kapwoning, vol verrassende ideeën.

bewoner(s): Mariëtte en Gerald
soort huis: Twee-onder-een-kapwoning
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 120 m²
trefwoorden: woonkamer, 2 onder 1 kap, bestaande bouw, 100 tot 150 m2, gezinshuis

Zwak voor zwart

‘Ik was meteen verkocht toen ik dit huis zag. Dat het in een van de oudste straatjes van het dorp staat, is sowieso al leuk; zo ongeveer elk pand in de straat is weer anders. Ook val ik erg op oude huizen. Zelfs als er nog geen meubel in staat, proef je al een fijne sfeer. Maar het was vooral de indeling die me aansprak. Die is heel speels, met leuke hoekjes en bijvoorbeeld nog die aparte tuinkamer. We kwamen uit een doorzonwoning; een wereld van verschil met dit oude huis met lage plafonds, oude steunbalken en het schuine dak. Dit huis heeft iets intiems.’ De kleine ruimtes en lage plafonds hebben Mariëtte er niet van weerhouden veel zwart te schilderen. In de woonkamer alleen al de ombouw van het halletje, de trap, een kast, kozijnen én deuren. ‘Hoe knusser, hoe beter! En bovendien: alles wat je tegen dat zwart aan zet, komt veel mooier tot z’n recht omdat het zo afsteekt. Juist omdat we een lichte vloer hebben en het contrast daarmee zo groot is, konden we hiervoor gaan.’

Bij twijfel: doen!

‘Spullen hebben bij mij nooit een lang leven. We leven hier met z’n zessen,
dus alles wordt intensief gebruikt, maar ik ben ook trendgevoelig. Ik volg 
alles op woongebied; op tv, in de bladen en op Instagram. Ben ik beneden 
op iets uitgekeken, dan gaat het eerst naar boven, naar een van de kinderkamers. Of ik geef het aan een vriendin. En anders zet ik het op Marktplaats of Instagram, daar koop ik zelf ook veel. Zou je hier een dwarsdoorsnede maken van de muur, dan kom je ook een regenboog aan kleuren tegen. Ik vind het heerlijk om te experimenteren met verf, zo ontstaan de mooiste dingen. Natuurlijk, soms gaat het ook mis. Met zachtblauwe verf op de muur veranderde ons huis zo ongeveer in een strandhuis. Dat heb ik een week later weer gewit. Vaak hoor ik dat mensen heel lang dubben over verandering. Fascinerend vind ik dat. Ik denk dan: gewoon doen! En gaat het mis, dan ga je weer terug naar de basis.’

Shoppen in de stijl van

shoppen in stijl van mariette en gerald

Bron: vtwonen 06-2016 | Fotografie James Stokes | Tekst Mariska Keus

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Marit op 26 februari 2017 om 15:47

Wat een prachtig interieur! :)
Ik ben heel benieuwd waar de eettafel vandaan komt.

Groetjes..

>

vtwonen op 27 februari 2017 om 07:52

Beste Marit, deze eettafel is niet kant en klaar te koop. Hij is gemaakt door de bewoner zelf.

>

Marianne op 6 juli 2016 om 17:41

Hoihoi, bedankt voor je reactie!!
Ja ben er helemaal gek op en ga eens op zoek. Nee in heb geen Instragram maar kan altijd eens kijken of dit iets voor mij is, lijkt mij wel leuk om de bewoonster te volgen! Bedankt voor je informatie.

Hartelijke groet en mooie dag,
Marianne

>

vtwonen op 7 juli 2016 om 15:09

Jij bedankt voor je enthousiaste reactie retour!

>

Marianne op 5 juli 2016 om 13:57

Beste Mariëtte en Gerald,

Vol bewondering heb ik de foto's bekeken van jullie inrichting, geweldig en wat een gezelligheid en warmte! Complimenten :-)

Afgelopen zaterdag heb ik dit bekeken en ben nu verliefd................... en het gaat maar niet uit mijn hoofd!
Verliefd? Ja zo mooi vindt ik het met al die mooie bloemen, pioenrozen enz. En dat is het wandpaneel die jullie aan de muur hebben hangen onder de trap.
In de eerste instantie dacht ik aan een kleed maar zag dat het panelen waren die aan elkaar vast zijn gemaakt. Mag ik jullie nu vragen of jullie dit gemaakt hebben? Zo ja, dan zou ik erg graag willen weten hoe ik dit aanpak enz.

Ik vindt het echt helemaal geweldig vandaar mijn vraag daarover.... misschien vinden jullie het leuk om dit met mij te delen!

Hartelijke groeten en een mooie dag!

Marianne
Hengelo (O)

>

vtwonen op 6 juli 2016 om 08:22

Hoi Marianne, wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over deze twee-onder-een-kapwoning! Mocht je Instagram hebben, dan kun je de bewoonster volgen via dit account: https://www.instagram.com/______jet/ De wanddecoratie die de bewoners onder de trap hebben hangen, is een IXXI: http://www.ixxidesign.com/nl/producten/ixxi-images/stilleven-met-bloemen-in-een-glazen-vaas-(1650%E2%80%9083)-jt/ In groot formaat vind je 'm ook bij ons in de shop: https://www.vtwonen.nl/ixxi-muurdecoratie-still-life-with-flowers-120-x-180-cm-p135821.html

Shop suggesties

Inspiratie suggesties