WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken bij een oude timmerfabriek uit 1920 in Haarlem

Een huis met een beetje extra ruimte, voor een logeerkamer, dat leek Caroline en Pieter wel wat. Dat beetje werd net even iets meer, in een voormalige timmerfabriek van wel 300 vierkante meter.

Meteen kopen!

‘No way’, zei Pieter toen Caroline hem dit pand op Funda liet zien. Een leegstaande oude timmerfabriek, inmiddels aannemersbedrijf, midden in een volksbuurt in Haarlem. Beneden bedrijfsruimte, boven woonruimte. Ze woonden al een paar jaar in Haarlem, maar zochten een huis met iets meer ruimte, zodat Carolines moeder kon blijven logeren als ze uit Frankrijk overkwam. ‘Het zag er ook niet uit’, beaamt Caroline. ‘Maar toen ik een half jaar later zag dat het nog steeds te koop stond, ben ik toch gaan kijken. Ik kwam hier binnen met de makelaar en het was typisch wat je in een werkplaats aantreft: zooi, machines, gaten in de vloer, tl-buizen aan het plafond, een busje midden in de ruimte geparkeerd. Maar ik dacht: wow, die ruimte – ik kon vijftig meter diep kijken – zo dicht bij het centrum van Haarlem! Aan het pand zat namelijk ook nog een loods gebouwd. En de schuine ramen achterin waren prachtig. Ik wilde het meteen kopen. Toen Pieter een week later ging kijken, was hij meteen om. Vervolgens heb ik mijn schoonvader meegenomen, die ingenieur is, en hij zei: ‘Goed. Meteen kopen.’ En zo geschiedde.

Shop in deze stijl

Plant van Mica Decorations, rode stoel van Zuiver, vloerkleed van HKliving, draadmand van Vestbjerg, schapenvacht van Vestbjerg, kussen van LaForma, dressoir van LaForma.

Bron: vtwonen 03-2018 | Fotografie Louis Lemaire/Inside Homepage | Styling Esther Jostmeijer

nog meer: binnenkijken