Nieuwbouwwoning met karakter in Westerlo

Eigenlijk waren ze niet van plan om te bouwen. Zo’n nieuwbouw vonden Mieke en Bjorn veel te kil. Maar na een vruchteloze zoektocht naar het perfecte karaktervolle pand, gingen ze tóch aan de slag. Kil werd het allerminst. 

Veel hout en zwarte elementen

Mieke studeerde voor interieurarchitect en juwelenontwerpster. Toch verdient ze met geen van beide stielen de kost. Door een speling van het lot, zeg maar, is ze handtassenontwerpster geworden. ‘Ik maak gewoon heel graag dingen met een functie’, lacht ze. ‘En net doordat ik op technisch vlak weinig afwist van handtassen, kan ik heel vrij ontwerpen. Mensen houden van mijn vormelijke aanpak.’ Ook juwelen maakt ze nu en dan. Alleen een compleet interieur realiseren was er nog niet van gekomen, tot Mieke zich helemaal kon laten gaan in haar eigen huis. ‘We hebben een tijdje gezocht naar een oud, karaktervol pand, maar vonden niets wat echt geschikt was. Ik vreesde dat een moderne nieuwbouwwoning kil zou aanvoelen, maar door zowel buiten als binnen veel hout te gebruiken en dit te combineren met zwarte elementen hebben we dat kunnen vermijden.’

Keuken als centrale punt

Zeker over de keuken is ze heel tevreden. ‘Veel mensen schuiven de kost van een keuken op de lange baan en beginnen met goedkope kasten, maar wij wilden graag een definitieve keuken. Het maatwerk was een investering, maar na vijf jaar blijkt dat die de moeite waard was. Wij gebruiken onze keuken heel intensief en nog altijd ziet ze er als nieuw uit’, zegt Mieke. De kastdeuren lieten ze maken van zwart gebeitst massief eikenhout. Het werkblad is van gebrand graniet met daarin een XL-tafelblad verwerkt. ‘Dit is het centrale punt van onze woning. Hier eten we altijd, ontvangen we mensen en praten we bij’, zegt Mieke.

Shoppen in de stijl van

shopping binnenkijken westerlo nieuwbouwwoning

Bron: vtwonen 07-2017 | Tekst Katrien Depoorter | Styling & Fotografie Jonah Samyn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Evelien op 9 juni 2018 om 12:37

Hallo, mag ik vragen waar het zwarte baby ledikant van is?
Erg mooi!
Groetjes

>

vtwonen op 14 juni 2018 om 16:54

Beste Evelien, dit kinderbedje vonden de bewoners bij IKEA.

>

Petra op 17 november 2017 om 16:21

Hoi vtwonen,

welke kleur is de groene wand op foto 4?

Bedankt!!

>

vtwonen op 21 november 2017 om 10:18

Beste Petra, helaas is de groene verfkleur niet bekend bij ons.

>

Evelien op 17 november 2017 om 13:46

Ik vind de kastenwand in de woonkamer erg mooi, is deze zelfgemaakt of waar is het vandaan?

>

vtwonen op 21 november 2017 om 10:20

Beste Evelien, de wandkast is van V-form. De bewoners kochten deze in een vintagewinkel in Antwerpen, die helaas niet meer bestaat. Je zou wel nog andere vintagewinkels kunnen raadplegen!

>

Joline Wajer op 23 juli 2017 om 21:25

Waar is het wandrekje van welke tegen de groene muur aan hangt?

>

vtwonen op 24 juli 2017 om 07:13

Beste Joline, dit is een wandrekje van String. Als je zoekt op 'String wandkastje' moet je het een en ander kunnen vinden.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties