vtwonen

Binnenkijken in een koeienstal in Gouda

Wie bonte kleuren en een systeemplafond in z’n toekomstige huis ziet, staat meestal niet te juichen. Toch deden André en Annemarie dat vanbinnen toen ze een gemeentelijke boerderij in liepen. Een nieuw project voor de professionele inrichters was geboren.

waar: Gouda
bewoner(s): Annemarie en André
soort huis: Oude koeienstal uit 1928
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 300 m²
trefwoorden: video, woonkamer, vrijstaande woning, 250+ m2, buiten wonen, groot wonen


Boven verwachting

‘Soms overspoelt me een golf van trots’, bekent Annemarie. ‘Bijvoorbeeld als ik in de hangstoel zit en Jip zie leren achter het raam van zijn ‘huisje’, een hangende box die we in de nok hebben gemaakt. Alles klopt! Het oogt hier stoer en voelt gezellig, dat vind ik meteen ook het mooiste compliment dat ik kan krijgen. De behoefte om op pad te gaan is helemaal verdwenen. We wonen hier buiten en vrij, terwijl we ook na drie minuten fietsen in de bewoonde wereld staan, de ideale combinatie voor mij.’ André knikt: ‘In onze vinex-woning verlangden we steeds meer naar een huis met karakter, naar een project dat we ons helemaal eigen konden maken. Dit was meer dan dat.

Als vanzelf

Met de nodige ontwerpervaring op zak, schrikken Annemarie en André niet terug van een groot project meer of minder. André: ‘Voor bedrijven bedenken wij interieurs die het verhaal van het bedrijf vertellen. We vertalen de beleving van een merk naar een interieurstijl. Nu mocht dat eindelijk helemaal voor ons zelf. Kleur- en materiaalstalen hebben we altijd in huis, die hebben we gebruikt voor de materialen-moodboards. Al snel wisten we dat er bij al het hout van de nok een strakke en rauwe betonvloer moest komen, eigenlijk zoals die er vroeger ook had gelegen als ondergrond voor de koeien. Met die basis ontstond de rest van onze industriële woonstijl vanzelf.’ Alles moest passen in de schil van de oude stallen.

Shoppen in de stijl van

shopping gouda

Vakkenkast van Pols Potten, hanglamp van Lucide, poster van Graham & Brown, lantaarn van Lene Bjerre, vachtje van Bahne, plant van Green Lifestyle Store, kussen van Bloomingville, hangstoel van Hkliving, poef van Casa Vivante.

Bron: vtwonen 09-2017 | Fotografie Margriet Hoekstra | Styling en tekst Barbara Natzijl

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Els op 9 november 2017 om 19:46

In 1 woord: PRACHTIG!

>

Annigje op 5 september 2017 om 10:42

Prachtig!!! Ben heel benieuwd naar de kleur (licht grijze) verf op de muur achter de bank en de kleur groen op de balken.

>

vtwonen op 8 september 2017 om 08:34

Beste, helaas hebben wij daar geen informatie. Je zou nog kunnen informeren bij de bewoners zelf. Zij zijn ook eigenaren van optie A: http://www.optiea.com/

>

Maaike op 1 september 2017 om 22:36

Helden zijn jullie, wat een prachtig avontuur!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties