WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kijkkamer: slaapkamer met bad in Haarlem

In een huis vol contrasten is de keuken een plek voor feestjes en de slaapkamer een oase van rust. Niet alleen het bed draagt bij aan de ontspannen sfeer in de slaapkamer, want er staat ook een bad.

Oase van rust

Hanne en Pieter wonen in hun droomhuis in Haarlem. Er wordt volop van alle hoeken van het huis genoten, vaak met gasten. Als het stel zich wil terugtrekken kan dat in de slaapkamer, waar de twee meest rustgevende meubels in één ruimte staan: een bed én een bad.

De opstelling van het bad in de slaapkamer is zo bedacht door de vorige eigenaren van het huis, maar Hanne en Pieter konden zich er helemaal in vinden. Hanne: ‘Zo fijn: als je in bad ligt, kijk je zó de tuin in of zie je de wolken voorbijdrijven.’

Geometrische lijnen

Het gevoel van rust in de kamer wordt versterkt door lichte kleuren als grijs, wit en beige, en geometrische lijnen van het rechthoekige bed en ovale bad. Het onbewerkte hout van de ladder en het krukje geven de kamer een natuurlijk tintje, en de dikke gordijnen zorgen voor een verzachtend element.

Om ervoor te zorgen dat de houten vloer niet beschadigt door spetters uit het bad, is de vloer van een laag traplak voorzien. Hierdoor kan het parket wel tegen een stootje.

Prullaria paradise

Ze hebben het geheel speels en interessant weten te houden door onverwachte elementen toe te voegen. Naast het bad staat bijvoorbeeld een kniehoge papier-maché tijger gemaakt door hun dochter. En op elk oppervlak vind je stillevens, souvenirs en prullaria stijlvol uitgestald. Wil je meer tips van dit stel over het vinden van de balans tussen een opgeruimd en gezellig? Lees ze hier.

nog meer: binnenkijken