kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Jaren 70 villa in Lommel

Mascha en Hugo zijn niet honkvast en verhuisden al vaak. Maar in dit open huis met veel licht zien ze zichzelf wél lang wonen. Ze richtten het quasi volledig in met de mooie Scandinavische meubelen en accessoires die ze zelf maken en verkopen. 

Goeie opfrisbeurt

Het gezin van Mascha en Hugo is nog maar enkele maanden geleden naar dit huis verhuisd, maar dat is er niet aan te zien: elke ruimte is al geschilderd, behangen en prachtig ingericht. ‘Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen. Anders begin ik er niet aan’, zegt Mascha ons later wanneer ze het heeft over Pure Wood Design en Nordic Living, de twee zaken die ze samen met haar man heeft opgericht. Het typeert wie ze is en het verklaart meteen ook het perfecte plaatje dat haar huis geworden is. De villa die ze vorig jaar kocht met haar man, dateert uit de jaren 70 en was bewoond door een ouder koppel. ‘De indeling zat helemaal goed, maar er waren veel inbouwkasten, overbodige muurtjes, lage plafonds en gordijnbakken die we weg wilden. Ook het grof pleisterwerk op de muren en de donkere vloeren pasten niet bij ons. Eigenlijk had dit huis vooral nood aan een goeie opfrisbeurt.’

Met volle overgave

Gelukkig was er geen grote renovatie nodig want daar hadden Mascha en Hugo geen tijd voor. Veel van hun energie gaat immers naar hun werk. Met Pure Wood Design maken ze steigerhouten en industriële meubelen en accessoires op maat. Ze richtten het label op toen ze ontdekten dat ze dit type meubelen zelf niet konden vinden op de markt. ‘Mijn man was aan een carrièreswitch toe en ik had zo’n zin om er samen met hem een succesverhaal van te maken dat ik mijn communicatiebedrijfje opdoekte. Ik riep al zo lang dat ik iets wou doen met mijn passie voor interieur. In het begin deden we alles zelf, stonden we samen in het atelier en deed ik ook de marketing. Maar intussen hebben we meerdere mensen in dienst en kwam Nordic Living, een woonshop met Scandinavische spullen, erbij. De vijf afgelopen jaren lijken er wel vijftien te zijn geweest. Het gaat met vallen en opstaan, maar je kunt wel zeggen dat het met volle overgave is’, lacht Mascha.

Shoppen in de stijl van

belgische binnenkijker villa lommel

Bron: vtwonen 06-2017 | Tekst Katrien Depoorter | Fotografie & styling Jonah Samyn

nog meer: binnenkijken