vtwonen

Huis uit 1904 in Utrecht-Oost

Je verhuist en neemt mee… de inboedel. Lotte Moens en Bas Dijkgraaf gingen nog een stap verder: zij stopten ook een deel van de keuken in dozen. En de overgebleven tegels uit de badkamer. De sfeer in hun nieuwe huis in Utrecht-Oost? Zoals hun oude huis was. Maar dan beter.

waar: Utrecht-Oost
bewoner(s): Lotte en Bas
soort huis: Huis uit 1904
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 185 m²

De stap gewaagd

In korte tijd kan veel gebeuren. In 2012 kochten Lotte en Bas een voormalige conciërgewoning in de binnenstad van Utrecht. Een fantastisch huis dat ze zelf helemaal verbouwden en met een tuin grenzend aan een openbare tuin, waarvan vrijwel alleen zij gebruikmaakten. Beter konden ze zich niet wensen. En toch… Net voor de woningmarkt weer uit het dal klom, kregen zij een bod op hun huis dat ze niet konden weigeren en kwam er een ander leuk klusproject op hun pad: een statig pand van rond 1900 in de gewilde Schilderswijk in Utrecht-Oost. Met een tuin en in de buurt van een park en scholen: ideaal met het oog op het eerste kind dat ze inmiddels verwachtten. Lotte en Bas wikten en wogen en besloten uiteindelijk de stap te wagen. Ze verkochten hun oude woning en binnen twee weken, tekenden ze het koopcontract van het nieuwe huis.

Geleerd van eerdere fouten

Het was een bouwval (‘bruin, strak en omtimmerd; gewoon lelijk verbouwd in de jaren 80’), maar daar haalden Lotte en Bas hun schouders over op. Ze waren gevallen voor de hoeveelheid ruimte en de oorspronkelijke elementen, van klassieke radiatoren tot kamers en suite. Ze hadden ook al voor ogen hoe
het moest worden: zoals hun vorige huis. Met dezelfde sfeer en zelfs letterlijk
met dezelfde keuken – of beter gezegd: vrijwel dezelfde keuken. Want geleerd van de fouten van de verbouwing in hun vorige woning wilden ze het nu in één keer helemaal goed doen. En voor de nieuwe keuken betekende dat: een royaler kookeiland. Vanwege tijdsdruk lieten ze de verbouwing deze keer voor het grootste gedeelte over aan derden. Hadden ze hun vorige woning in acht maanden verbouwd, dit huis moest binnen drieënhalve maand klaar zijn, vóór de bevalling. Onder toeziend oog van Bas werden onder andere het dak, deuren, ramen en plafonds vervangen, elektriciteitsleidingen vernieuwd en twee badkamers, het toilet en de keuken geplaatst. Drie weken vóór de uitgerekende datum was het klaar. Missie geslaagd!

Utrecht

Bron: vtwonen binnenkijk special 2016 | Styling Femke Pastijn | Fotografie Louis Lemaire/Inside homepage | Tekst Hilli voor den Dag

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

annigje op 2 december 2016 om 11:40

wanneer is deze special verschenen? was het een bijlage bij een gewone editie?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties