WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoekhuis in Eindhoven

Hans en Marloes dromen van een authentiek jaren 30 huis en kunnen hun geluk niet op als ze deze opknapper vinden. Hun leven speelt zich af in en rondom de keuken en hun groene stadstuin.

Leefkeuken

‘De open keuken is voor ons de belangrijkste plek in huis. Met familie en vrienden zitten we altijd aan de eettafel en als we een feestje geven, hangt iedereen in de keuken of rondom de bar. Het is een gezellige leefkeuken geworden, precies zoals we wilden’, vertelt Marloes. Het fornuis staat centraal in het keukenontwerp dat Hans maakt als ze hier zeven jaar geleden komen wonen. Marloes: ‘Ik droomde van een groot fornuis. We willen dat iedereen zich hier thuis voelt en maken van alle kleine en grote momenten in ons leven een feestje. Goed eten is daarbij onmisbaar. We koken met verse ingrediënten van de markt en besteden aandacht aan hoe het eruit ziet. Olijven in een mooi schaaltje, smaken toch net iets beter dan uit een plastic bakje!’

Oost, west, thuis best

In vijf jaar tijd wordt het hoekhuis in Eindhoven, een gedateerde woning uit 1928, van boven tot onder verbouwd en brengen Marloes en Hans zoveel mogelijk oude details terug. Hans: ‘We zijn de verbouwing begonnen op zolder, dan weet je zeker dat je het afmaakt. We hebben overal architraven, lijsten om de kozijnen, na laten maken en de lelijke opdekdeuren vervangen voor oude paneeldeuren.’ Een lastige ruimte was de zolder, nu de slaapkamer van dochter Doris. Hans: ‘De zolder had lage balken, drie schuine daken en een trap in het midden. We wisten niet hoe we daar een volwaardige slaapkamer van konden maken, tot ik bedacht om het hekwerk weg te halen en een bedstee tussen de trap en het dak te maken voor logés.’ Overal in huis kom je eigen ontwerpen, familiestukken en kringloopvondsten tegen.

Shoppen in de stijl van

shoppen hoekhuis in eindhoven

Kast van Nordal, stoel van Zuiver, knuffelbeer van Camcam Copenhagen, kruk van Casa Vivante, vaas van Imperfect Design, kandelaar van Frederik Roijé, wanddecoratie van ixxi, bureaulamp van Leitmotiv.

Bron: vtwonen 05-2017 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Emmy van Dantzig | Tekst Floor Roelvink

nog meer: binnenkijken