Gerenoveerde stadswoning in Rotterdam-West

De bewoners van deze stadswoning waren direct verkocht op het moment dat hun oog viel op dit huis in het centrum van Rotterdam. Getrokken door de ruimte die het huis zowel binnen als buiten bood. “Het is in de Nederlandse grote steden moeilijk om aan veel ruimte voor een redelijke prijs te komen, en het maakt een groot verschil in levensstijl.”

naam: Stella en Joeri
bewoner(s): Stella en Joeri
soort huis: gerenoveerde stadswoning uit 1904
soort bouw: bestaande bouw
woonoppervlakte: -
trefwoorden: bloemen, eetkamer, woonkamer, rijtjeswoning, bestaande bouw, wonen in de stad, doe het zelf

Help, een stadswoning renoveren

‘Eerder geklust? Wij? Nee, nog nooit.’ Stella Verbrugge lacht. Haar Rotterdamse huis maakt deel uit van een blok oude stadswoningen dat werd gerenoveerd en daarna casco te koop werd aangeboden. Het idee achter Eén Blok Stad is dat je de rest van het werk zelf doet. ‘Zo’n kans om een huis helemaal naar je wens af te werken en in te richten, is natuurlijk once in a lifetime. En het had een tuin, dat wilden we ook graag. De uitdaging is om het uiteindelijke plaatje erin te zien.’ Dus huurden ze architect Dimitri Kruithof in, die later ook hun aannemer werd. ‘Je komt het niet vaak tegen dat iemand beide doet, maar die combinatie was de goude formule.’Samen bedachten ze de vijf meter hoge glazen achtergevel, de vide en de bakstenen tussenwand. Die strekt zich uit over drie verdiepingen en is de originele muur, maar dan zonder stuclaag.

Bron: vtwonen maart 2014 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Holly Marder

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anouk op 9 oktober 2018 om 22:01

Is het misschien bekend welke prachtige kleur er op de muur in de keuken zit? ik ben heel erg benieuwd! groot fan van deze mooie warme kleur groen.

>

vtwonen op 25 oktober 2018 om 07:37

Beste Anouk, de kleur die de bewoners hier hebben gebruikt, is 'Zorgvuldig' van Histor.

>

Anoniem op 30 november 2016 om 17:40

Wat een prachtige eettafel, is die gekocht of zelf gemaakt? Zo ja waar en hoe?

>

Anoniem op 6 juni 2014 om 07:17

Hi Nande, het is een eiken plankenvloer, maar of dit onbehandeld is of een andere afwerking heeft, durven we niet te zeggen. Misschien kun je eens bij De Oude Plank informeren, zij leveren oude houten planken. Succes!

>

Anoniem op 31 mei 2014 om 20:16

Wat een mooi huis! En wat een mooie houten vloer, welke is dat en met welke afwerking?
Groetjes!

>

Anoniem op 3 mei 2014 om 20:56

mooi huis en voor Ans: de mosgroene kast hebben wij dubbel, dus naast elkaar en dan in het wit o.a. bij woonexpress, ook met de witte tv er boven.

>

Anoniem op 7 april 2014 om 22:21

Dankjewel voor je snelle reactie!

>

Anoniem op 7 april 2014 om 13:21

Prachtig het aanrechtblad en de keuken. Wij gaan voor net zoiets! Als ik de foto goed bekijk is het aanrechtblad direct aangesloten aan de achterkant van de smeg oven. Het aanrechtblad tussen oven en muur zeg maar. In de winkel heeft deze oven aan de achterkant luchtgaten. Kan je mij vertellen hoe ze dit hebben opgelost? Zodat je deze luchtgaten niet ziet. Ik vind het nl niet mooi die luchtgaten van de oven nog te zien.
Groetjes Annelies

>

Anoniem op 21 maart 2014 om 13:41

Hi Edwin, in het huis ligt een witte betonvloer. Een goed alternatief is een gietvloer. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Gietvloeren: http://www.gietvloeren.nl/

>

Anoniem op 18 maart 2014 om 21:29

Mooi ingericht. De vloer begane grond is gemaakt van ?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties