Gerenoveerd stadsappartement in Amsterdam

Een etagewoning in Amsterdam aan een grachtje, daar konden de bewoners geen nee tegen zeggen − ook al moest hij van binnen totaal op de schop. Ze veranderden een hokkerig honk in een thuis vol licht, lucht en verrassingen.

Stadsappartement in Amsterdam

Dit is ’t, wisten Anna en Robert toen ze in 2012 hun nieuwe huis binnenliepen. ‘Op Funda zag het er niet uit, maar de makelaar verzekerde ons dat we moesten komen kijken. En inderdaad, het was precies wat we al twee jaar zochten: een breed pand met mooi licht. Geen donkere pijpenla zoals veel pandjes in Amsterdam. En ook nog aan het water.’ Maar daar was alles dan ook mee gezegd. De etage kon wel een poetsbeurt gebruiken en had veel te veel kamertjes.
Om er iets moois van te maken, moest de boel flink op de schop.

Op papier zo gebeurd. Een bevriende aannemer tekende in één avond een nieuwe plattegrond op een bierviltje. De uitvoering duurde iets langer. Vier maanden gingen op aan de verbouwing. ‘Alle muren moesten worden weggebroken, alle overbodigheden weggehaald, tot er één kale lichte ruimte over was. Van daaruit is het huis opnieuw opgebouwd. Echt alles heeft een andere plek gekregen, 
van de keuken en de woonkamer tot de badkamer en open haard.’

Shoppen in de stijl van

shoppen stijl amsterdam

Hanglamp van Lene Bjerre, tuinstoel van Decoris, tafellamp van House Doctor, snijplank van HKliving, poef van HKliving, hangstoel van Decoris.

Bron: vtwonen september 2014 | Fotografie Barbara de Hosson/Beeldig beeld

nog meer: binnenkijken